ZAGREB – KLAIĆEVA BOLNICA
Ploča divovskih srca

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2018/01/onkoloszaweb.jpgZAGREB – KLAIĆEVA BOLNICA<br>Ploča divovskih srca

U Zavodu za onkologiju i hematologiju “Dr. Mladen Ćepulić” u Zagrebu, u Ilici, mnoga djeca i mladi provode većinu svojih dana i noći u procesu dugotrajnoga liječenja. Da bi im vrijeme prolazilo brže, kreativnije i bezbolnije – u sklopu svoje škole u bolnici – bave se i raznim oblicima stvaralaštva. Kao plod toga nastala je i ova oglasna ploča, puna dragih božićnih likova i znakova. Vjeroučiteljica Vesnica Lojen, koja predano radi s malim pacijentima, priložila je tomu i predivne molitve vjernika s bolničke božićne mise, koje su proizišle iz srca djece koja su na liječenju i njihovih bližnjih. Eto i nekoliko misli iz njih, svima nama za istinsko nadahnuće kako Bogu zahvaljivati i onda kad nam je teško:
• Mali Isuse, kad sam se probudio nakon operacije, poželio sam “ići amen”. To je na mom jeziku tada značilo da želim ići na svetu misu. Molim te, blagoslovi na poseban način svećenike koji djeluju u ovim prostorima bolnice… (Mihael)
• Mali Isuse, prošle godine sam svoj rođendan slavio u ovoj bolnici, te su se u rođendansku pjesmu uključili i zdravstveni djelatnici. Hvala ti na svakoj liječnici, svakom liječniku, medicinskom osoblju i svim ostalim djelatnicima. Podari im snage u onim najtežim trenutcima, spoznaju da nisu sami, nego da si Ti uvijek s njima… (Karol)
• Mali Isuse, kad je braco bio u bolnici, dugo sam bila sama i jako mi je falila mama, ali pomogla mi je tvoja Majka. Znam da si ti uvijek s nama i da posebice voliš djecu. Blagoslovi svu onu djecu koja prolaze razne bolesti i patnje, podari im milost zdravlja i hrabrosti… (Benedikta)
• Mali Isuse, kao majka kojoj su ovi prostori dugo bili drugi dom i koja je svoje dijete od samog rođenja povjerila tvojoj svetoj i svemoćnoj ruci, danas želim reći hvala u ime svih roditelja. Hvala za milost pouzdanja i predanja u tvoju svetu volju, koja je uvijek najbolja za sve nas… (Kristina)

— uredništvo MAK-a