Čitajte Mali koncil – MAK

LIPANJSKI MAK I na praznicima s Isusom povezani

Lipanjski broj Maloga koncila – MAK-a bogato je ispunjen sadržajima koji će unijeti radost i kvalitetno ispuniti  vrijeme svojim čitateljima tijekom dugih ljetnih mjeseci. Moći prepoznati Božju dobrotu u svojem životu i dati mu hvalu za sve to što nam je u svojoj očinskoj brizi darovao znak je mudrog srca. A mnogo mudrih srdaca okupilo se u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke gdje su predstavnici katoličkih vrtića, osnovnih i.

Saznaj više

SVIBANJSKI »MAK« U zajedništvu s našom nebeskom Majkom

Kao Isusova majka Marija je nebeska majka svih Isusovih učenika i sve Božje djece, a mjesec svibanj ponajviše pripada njoj. Marija ga prožima i prati, a Mali koncil – »Mak« o njemu promišlja sa svojim čitateljima. U Rimu se u Marijinu mjesecu održava prvi Svjetski dan djece, saznajemo što nam Papa tim povodom poručuje, na što nas poziva i kako nas uči moliti. »Mak« donosi i vrlo zanimljivo pismo misionara.

Saznaj više

TRAVANJSKI »MAK« na krilima uskrsne radosti

Na krilima uskrsne radosti novoizišli travanjski dječji mjesečni list »Mali koncil – Mak« svoje čitatelje uči kako nije »strašan« svaki strah. O raznim svakodnevnim dječjim strahovima progovara rubrika »Martin dnevnik«, a »Blaž« u svojoj pošti odgovara na više pisama i pitanja »makovica« i »makovaca« koji se, s pravom, sami počinju plašiti vlastite ovisnosti o mobitelima. O dobrome strahu – Strahu Božjem – na djeci privlačan način piše u popularnom »Psihotestu«..

Saznaj više

MAK ZA OŽUJAK Ususret Uskrsu

Dječji mjesečnik »Mali koncil – Mak« u ožujskom broju na naslovnici svojim čitateljima čestita Uskrs, no kako je tek sredina korizmenoga puta, njegove stranice podjednako obiluju i sadržajima koji uvode u potpunu uskrsnu radost, kao što su prilozi o Velikom tjednu u obitelji ili o palmi kao »pobjedničkoj biljci«. S početkom Godine molitve, kao odgovor na poziv pape Franje da češće molimo, ožujski broj promišlja o svakodnevnoj molitvi te molitvi.

Saznaj više

MAK ZA VELJAČU S »Lojzekom« u korizmu

U veljači svake se godine iznova sjetimo blaženoga kardinala Alojzija Stepinca, jer desetoga dana toga mjeseca godišnjica je njegove mučeničke smrti. Upravo iz tog razloga na naslovnici najnovijega Maloga koncila – Maka je fotografija iz crkve i župe bl. Stepinca u Budaševu. Na njoj, baš kao da je s velike oltarne slike zakrilio sve prisutne i maloga ministranta, prvopričesnika Lovru… Poželjeli smo da tako i sve vas zaštiti pa smo.

Saznaj više

SA SIJEČANJSKIM »MAKOM« Nek’ se sve zabijeli

Samo za svoje čitatelje dječji mjesečnik »Mali koncil – Mak« na naslovnicu siječanjskog broja »dovukao« je snijeg, pozivajući ih da uživaju u sadržaju lista napunjena »bjelinom« dobrih djela. Novogodišnje pozdrave šalju im i misionar p. Milan Knezović iz Brazila i s. Magdalena Juretić iz Ekvadora, a u rubrici »Učimo moliti« sami mogu naučiti lijepe i kratke molitve za Božji blagoslov. A stranica »Znam sam« donosi im prijedlog kako izraditi »sobnu«.

Saznaj više

BOŽIĆNI »MAK« U potrazi za veličinom malenosti

Dječji mjesečnik »Mali koncil – Mak« na stranicama svojega prosinačkoga broja vjerne čitatelje vodi u radosnu božićnu potragu za veličinom malenosti. Krećući od sv. Franje Asiškoga u mjestu Greccio i spominjući se 800. obljetnice prve polnoćke sa živim jaslicama, upoznaje makovice i makovce i s najstarijim sačuvanim jaslicama u svijetu i u Hrvatskoj. U društvu »Vjeroistražitelja« (kako se zove dio »Maka« zamišljen kao nastavno pomagalo za vjeroučenike osnovnih škola od.

Saznaj više

S LISTOPADSKIM »MAKOM« – kruh svoj dijelimo!

Saznaj više

S RUJANSKIM »MAKOM« – Postanite vjeroistražitelji!

Saznaj više

Zlatne medalje za ljetne praznike!

MAK ZA LIPANJ 2023.
Saznaj više

Najljepša ruža za mamu i Mariju!

MAK ZA SVIBANJ 2023.
Saznaj više

Sretan Uskrs domu svakom!

MAK ZA TRAVANJ 2023.
Saznaj više
1 2 6 7