DOMASLOVEC
Predstava sa 33 ministranata!

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2018/01/zaweb.jpgDOMASLOVEC<br>Predstava sa 33 ministranata!

Ovoga Božića, mi, ministranti župe Krista Kralja iz Domaslovca, pripremili smo prekrasnu božićnu predstavu s naslovom „Betlehemska sveta noć“. Sudjelovalo nas je 33 ministranata, a osim uobičajenih likova (Marija, Josip, Isus, anđeli, pastiri, kraljevi), imali smo i iznenađenje: kralja Heroda sa slugama, savjetnikom i trubačem, kao i rimske vojnike. Vježbali smo dva mjeseca, a predstavu smo izveli u našoj župi na Badnjak navečer, i u župi Soblinec na svetkovinu Sveta Tri Kralja.
• Glumio sam kralja Heroda. Herod je bio izbezumljen kad je saznao da su tri kralja izdaleka došla potražiti tek rođenog židovskog kralja kojemu su donijeli darove. Herod se prestrašio kako će ostati bez prijestolja i odlučio je ubiti Isusa. Glumiti tako okrutnog i bezosjećajnog lika bio je pravi izazov. Kad je predstava započela, strah i trema su nestali i baš sam uživao. Jako mi se sviđa glumiti i htio bih to ponoviti. (Filip Vlahović, 5. razred)
• Glumio sam kralja Melkiora. Zajedno s Gašparom i Baltazarom došao sam u Jeruzalem tražiti novorođenog židovskoga kralja. Zaustavili smo se kod kralja Heroda koji nam je rekao da pođemo u Betlehem. I tamo smo se poklonili Bogu koji se rodio kao dijete. Bio sam jako sretan što sam mogao sudjelovati u tako lijepoj predstavi i nadam se da ćemo iduće godine nastaviti našu priču. (Lovro Vrančić, 5. razred)
• U predstavi sam glumila pastiricu Saru. Osjećala sam se jako sretno pripovijedajući svima sve događaje koji su se dogodili prije i poslije Isusova rođenja. Kada sam otpjevala prvu pjesmu, trema koju sam osjećala prije predstave je nestala. Sa mnom je o Isusu pripovijedao još i pastir David, odnosno moj prijatelj Gabrijel Kobešćak. Jako sam sretna i ispunjena što sam sudjelovala u ovoj predstavi. (Ana Vlahović, 4. razred)
• U predstavi sam glumila Mariju. To je treći Božić zaredom da sam imala veliku čast predstavljati Majku Isusovu. Osjećala sam se jako sretno jer sam na poseban način doživjela otajstvo Božića. (Iva Leko, 1. razred srednje škole)
• Imao sam ulogu svetog Josipa. To je bio izazov za mene jer nikad prije nisam bio među glavnim glumcima. Za prvi put sam se odlično osjećao i zadovoljan sam kako sam „odradio“ svoj posao. Zahvalan sam dragom Bogu na iskustvu i prilici. (Ivan Lucević, 8. razred)
• U predstavi sam glumio rimskog zapovjednika Valerija i čitao sam zapovijed cara Augusta. Osjećao sam se kao da sam stvarno bio u Betlehemu i zajedno s druga dva rimska vojnika provodio popis stanovništva. (Ante Leko, 7. razred)
• U predstavi smo glumile anđele. Bilo nas je sedam anđela plus anđeo Gabrijel. Imali smo bijele haljine, svjetlucave aureole i velika bijela krila. Bile smo jako sretne i uzbuđene, a posebno što smo išli u Soblinec. (Jana Glückselig i Ana Štefović, 3. razred)

— uredništvo MAK-a