DOMALJEVAC
Lijepa božićna priča

DOMALJEVAC<br>Lijepa božićna priča

Franjevačka mladež (Frama) Domaljevac zajedno s ministrantima i sa svojim duhovnim asistentom fra Bonom Kovačevićem još je jednom prezentirala Božićnu predstavu koju su izveli u Hrvatskom domu 22. prosinca 2018.
Predstava koju su izveli jedna u nizu koje su u proteklih sedam godina organizirali u župi sv. Ane u Domaljevcu. Jedan od razloga postavljenja predstave “Lijepa božićna priča” (za koji je tekst napisala Anela Križanac), bila je nastavak Božićne predstave “Molitva Malenome Isusu“. Sjajnom izvedbom mladi su zaokružili priču o božićnom duhu o pravim vrijednostima života, obitelji, prijateljstvu, zajedništvu i ljubavi koja se pokazala u Badnjoj noći.
Svakodnevno nam iskustvo govori da mnogi naši ljudi prebivaju i rade u tuđini, daleko od svoje obitelji, od svojih najdražih. Teško stanje mnogih naših obitelji zbog rada u tuđini njihovi očeva, majki i djece, potaknuli su nas da nastavimo svoju priču o dobroti i ljubavi u obiteljskom ozračju prigodom jedne Badnje večeri za vrijeme dočeka milih i dragih koji se tom prigodom vraćaju iz tuđine u svoje obitelji jer velika im je radost da se nađu na okupu u domovini s članovima svoje obitelji posebno u božićnom vremenu. Teško je njima i njihovoj djeci ako se to katkad ne mogne ostvariti.
Izvedbu su uprizorile članice dramske sekcije pod nazivom “Malim koracima do velikih djela” naše Frame i ministrantske zajednice. Svoje uloge vrsno je odglumilo devet glumaca, koji su odradili sve pripreme.

— uredništvo MAK-a