DOMALJEVAC
Šareni karavan

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2017/10/domaljevac-za-web.jpgDOMALJEVAC <br> Šareni karavan

U subotu 14. listopada, Hrvatski dom u Domaljevcu u večernjim satima bio je mali Asiz. U sklopu programa CBM kojeg u BiH realizira Savjet (vijeće) Evrope djeca Vukosavlja, Odžaka, Bosanskog Šamca i Domaljevca, sudjelujući u projektu pod nazivom “Šareni karavan” – jedinstvo različitosti, izveli su kulturno-zabavni program.
Zašto mali Asiz? Sve što se događalo na pozornici i sve što su djeca prisutnima prezentirali događalo se ispod velike slike bazilike sv. Franje koja već godinu dana ukrašava pozornicu Hrvatskog doma u Domaljevcu povodom proslave 20. obljetnice djelovanja Frame u Domaljevcu. Kao što su riječi sv. Franje bile usmjerene na to da se ugasi neprijateljstvo među narodima te da ponovno uspostavi mir, u Asizu se svake godine u bazilici sv. Franje, održava molitva za mir i pomirenje među narodima u duhu Asiza.

Možemo s pravom reći da su djeca iz četiriju općina Bosanske Posavine kroz ples, pjevanje i glumu odaslala poruku mira i pomirenja našoj domovini Bosni i Hercegovini. Njihov “Šareni karavan” putovao je od općine do općine među ljude, gradove i sela, i svugdje donosio mir i pomirenje potičući naše narode na oproštenje, ljubav, razumijevanje i na izgradnju bratskijeg i humanijeg života u zajedničkoj domovini.
U projektu “Šareni karavan” – jedinstvo različitosti, sudjelovali su Veronika i Jana Koturić, Dominik, Anja i Mateja Anđić i Mandalena Franjić ministranti iz Domaljevca.
Frama Domaljevac

— uredništvo MAK-a