BISKUPIJSKA NATJECANJA VJERONAUČNE OLIMPIJADE
Krčka biskupija

Završnica Vjeronaučne olimpijade za vjeroučenike osnovnih i srednjih škola s područja Krčke biskupije u organizaciji Katehetskog ureda Krčke biskupije održana je petak 9. ožujka 2018. u prostorima OŠ Frana Krste Frankopana u Krku. Na završnom natjecanju, koje je imalo za temu ” Kršćani na putu dijaloga ” sudjelovalo je osam osnovnoškolskih i dvije srednjoškolske ekipe.
Vjeronaučna olimpijada započela je molitvom. Riječi pozdrava i dobrodošlice natjecateljima i njihovim mentorima uputili su i uspjeh poželjeli mr. Anton Peranić, predstojnik Katehetskog ureda i gosp. Serđo Samblić, ravnatelj OŠ Frana Krste Frankopana.
Nakon toga pristupilo se natjecanju koje se sastojalo od tri dijela: pisanoga testa, tombole i milijunaka.
Prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ Omišalj iz Omišlja u sastavu: Marija Dukić, Manuela Feretić, Lucija Mahulja i Ena Vranić pod vodstvom vjeroučiteljice Katarine Čakarun. Oni će zastupati Biskupiju na državnom natjecanju. Drugo mjesto zauzela je ekipa Fran Krsto Frankopan iz Krka a na treće mjesto plasirala se ekipa OŠ A. G. Matoša iz Novalje.
Na završnom natjecanju za učenike srednjih škola Krčku biskupiju zastupat će SŠ Ambroza Haračića iz Malog Lošinja u sastavu: Marija Gazilj, Nikolina Karčić, Ana Mikić i Brigita Sorić pod vodstvom vjeroučiteljice s. Branke Plenča. Drugo mjesto pripalo je SŠ Mark Antuna de Dominisa iz Raba.
Za vrijeme ispravljanja testova natjecatelji su pod vodstvom vjeroučiteljice Mirjane Žužić uvježbavali pjesme koje će se pjevati na hodočašću djece na grob sluge Božjega biskupa Antuna Mahnića te imali kreativnu korizmenu radionicu. Na kraju su podijeljene nagrade natjecateljima i njihovim voditeljima, koje je darovao biskup Ivica Petanjak.