Uskrs je najjači!


Dječji mjesečni list MALI KONCIL – MAK, u želji da i u doba izolacije zbog korone dopre do što više svojih „makovaca“, ali i onih koji to tek požele postati, svoj TRAVANJSKI USKRSNI BROJ daruje vam DIGITALNO DOSTUPAN, i to u cijelosti – od 1 do 52 stranice! Pun poticajnih, zanimljivih, poučnih i kreativnih sadržaja, osmišljenih upravo za uskrsne dane, za djecu ali i cijele obitelji. Neka vam „Mak“ bude i razigrana „dopuna” vjeronauku, kao potvrda istine da je Uskrs „najjači“! Jer Isus je na križu pobijedio i bolest, i nemoć, i smrt samu – dajući nam sigurnost u pobjedu života zauvijek!Unatoč pandemiji koronavirusa, unatoč mjerama izolacije, Mali koncil – Mak, otisnuo je i svoj travanjski broj, u nadi da će nekako, po dobrim rukama, „naći puta“ i doprijeti do što više svojih vjernih čitatelja, da im skrati vrijeme koje provode u kućama. No i više od toga! Svojim kreativnim, zanimljivim, i poticajnim sadržajima Mak ih želi podsjetiti na veliku istinu da je Uskrs jači i od virusa, i od potresa, i od smrti same… Upravo, da je „Uskrs najjači“!

U tom duhu travanjski „Mak“ kreće već od naslovnice, gdje Klara i Laura, poput dviju Marija koje su prve pohitale do groba, osjećaju i znaju da je Isus već uskrsno, iako se čini da je još na križu! Uskrs „zvoni“ i u redovitim „Papinim poticajima“, koji kliču: „Imamo Krista živa“! Dramolet traži najljepši cvijet za Isusa, a razigrani i nasmijani mladi iz zagrebačke Župe sv. Antuna Padovanskog svjedoče o svojim doživljajima i iskustvima korizme i Uskrsa, koji sve čitatelje u trenutnoj situaciji mogu dodatno nadahnuti, osnažiti! U danima kad u crkvama nema ni nedjeljnih misa, rubrika „Za Isusovim stolom“ bit će još dragocjenija za praćenje nedjeljne Božje riječi, a rubrika „Radosni prvopričesnici“ provest će djecu kroz sva zbivanja Velikog tjedna. „Stvaralački Uskrs“ u Maku počinje već od „Klarina“ stripa na koricama, a nastavlja u kuhinji uz recepte za ukrašavanje pisanica, te za originalnu slasticu od čokoladnih jaja! Najuporniji mogu divno obojiti pisanice „narisane“ glagoljicom, a svi se mogu okušati i u izradi „Uskrsne diorame“, s kartonskog umetka. Pravi izazov za „makovce“, ali i cijele njihove obitelji, sada kad su na okupu! U danima kad su svi pomalo uplašeni, popularni „Blaž“ u svojoj pošti makovcima otkriva da se čak i Isus bojao, a travanjske zagonetke nude također obilje Uskrsa, u osam smjerova!

Redovne pak rubrike donose niz poučnih i zanimljivih sadržaja pa „Pisma iz misija“ vode sve do Ukrajine i Nigerije; a „Zanimljivi zemljopis“ do Svetišta Božanskog Milosrđa u Krakovu. Lijep igrokaz posvećen je 100. obljetnici rođenja i 15. godišnjici smrti dragog nam sv. Ivana Pavla Drugog, a neobičan „Psihotest“ mjeri nas u našem življenju osam blaženstava. Rubrika „Moja zanimanja“ otkriva djeci kako je to biti stomatolog, a „Biomak“ da su i banane nekoć u sebi imale koštice! Naposljetku, „Marta“ čitateljima u svome „Dnevniku“ otkriva i dobre strane „korona-izolacije“… A jedna od njih je i travanjski Mak – vjeran i zabavan prijatelj i onda kad vam je teško!

Vaši urednici