Trčimo novi krug!

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2017/08/MakRuj2017_01_NASLOVNICA.jpgTrčimo novi krug!

Novi, rujanski broj Maloga koncila Maka, prvi u novoj školskoj i vjeronaučnoj godini, donosi zanimljive sadržaje za igru i učenje, za samostalno čitanje i za župne susrete – za rast u prijateljstvu, znanju i vjeri!

Na početku, rubrika Makovci javljaju izvještava o tome kako su makovci proveli ljeto i kako je to kad Isus popuni praznike, ali i kako su se pobjednici vjeronaučne olimpijade proveli na nagradnom putovanju u Pragu.

Potom, novi broj donosi tekst o fra Bonaventuri Dudi, velikom ali skromnom franjevcu, propovjedniku i stručnjaku za Bibliju koji je preminuo ovoga ljeta, a koji je povremeno pisao za Mak.

Obitelj nazivamo “Crkvom u malom” jer upravo u obitelji počinje vjerski odgoj djeteta. Zato ove školske godine sve o obiteljskoj molitvi na Makovim stranicama, u rubrici Molimo u obitelji donosi vlč. Anđelko Katanec.

Rubrika Ekomak upozorava na opasnosti plastike u prirodi, a rubrika Zoomak predstavlja malog velikog ptića – kolibrića… Tu je i nova pošiljka Blaževe pošte, nove Proletuše, zagonetke, glavolomke i šale te naravno novi nagradni zadatak u Stjepkovoj tražilici.

Za najmanje makovce, prvopričesnice i prvopričesnike, njihove roditelje i vjeroučitelje, ponovno su rezervirane stranice Malimaka. Njih čak 16 punih je priča, zagonetaka, likovnih radova i sastavaka makovaca, molitve i veselja…

Da bi mali i veliki đaci sve školske, ali i izvanškolske obveze što lakše organizirali, u pomoć stiže Makov raspored sati, koji će sami ukrasiti i dovršiti, a najuspješniji među njima za svoj uradak mogu osvojiti i Makovu majicu! (vp)

 

 

— Tomislav Kučko