“ZLATNA HARFA” U RUDI
Dođite, kličimo Gospodinu!

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2018/08/15zlatna_web-1.jpg“ZLATNA HARFA” U RUDI<br>Dođite, kličimo Gospodinu!

Drugi dio „Zlatne harfe“ Splitsko-makarske nadbiskupije ostvaren je 26. svibnja u župi sv. Martina u Rudi. Glazbeni susret „Dođite, kličimo Gospodinu“ okupio je sedam župnih zborova: sv. Mihovila iz Dugopolja (voditeljica s. Eudoksija Franić), Gospe od Ružarija iz Segeta (voditeljica s. Blagoslava Lončar), Gospe od zdravlja iz Splita (voditeljica s. Zorislava Radić), Uznesenja BDM iz Slatine (voditeljica Vesna Maglica), katedralne župe sv. Jakova iz Šibenika (voditeljica Jelena Mikulandra), sv. Mihovila s Murtera (voditelj Dominik Kožulić) i zbor domaćina (voditeljica Jelena Prović).
Sve članove dječjih zborova, njihove voditelje i župnike pozdravila je s. Nediljka Milanović-Litre, voditeljica Pokrajinskog susreta istaknuvši kako je ovo trideset i četvrta godina u kojoj se ustrajno okupljaju dječji zborovi kako bi slavili Gospodina i njemu klicali. Fra Stipica Grgat je potaknuo mlade da se i dalje raduju, slave Gospodina i kliču Gospodinu.
Euharistijsko slavlje predslavio je domaći župnik don Marin Matijaca u koncelebraciji sa župnicima pristiglih zborova. U homiliji je naglasio dječju bezazlenost koju ne smijemo sprječavati. Djecu i mlade je potaknuo da budu sol zemlje svojoj obitelji, župi i svim zajednicama kojima pripadaju. Odrasle je potaknuo da vole djecu na što ih poziva i sam Isus. Poželio je da im današnje slavljenje Boga bude poticaj za daljnje ustrajno sudjelovanje u probama zborova koje ponekad nisu lagane.
Vjerničke molitve iznijeli su predstavnici pojedinih zborova koji su ih i sami sastavili, a svaki zbor je sudjelovao u novčanom prinosu darova koji će biti uručen obitelji u potrebi u župi domaćina.
Nakon euharistijskog slavlja uslijedili su pojedinačni nastupi zborova, nagrađeni velikim pljeskom svih prisutnih. Domaćini su se posebno potrudili te su sve sudionike nakon uručenih zahvalnica odveli na izvor Rude pripremivši im osvježenje.