ZAPREŠIĆ
Škola – dom ljubavi i odgoja

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2017/09/zapresic-web.jpgZAPREŠIĆ <br> Škola – dom ljubavi i odgoja

U nedjelju, 17. rujna, u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Zaprešiću slavljena je sveta misa sa zazivom Duhu Svetomu za sretan i uspješan početak nove vjeronaučne i školske godine. Euharistijsko slavlje predvodio je župnik i zaprešićki dekan Ivan Frkonja, a slavlje je svojim pjevanjem uzveličao dječji zbor Božje Krijesnice pod ravnanjem s. Veronike Šaban. Dvije djevojčice i jedan dječak prigodnim recitacijama i molitvom na početku misnog slavlja zamolili su Gospodina da im daruje svoj blagoslov kako bi u novoj školskoj i vjeronaučnoj godini bili radosni i međusobno si u školi pomagali.
Župnik Ivan obratio se na početku najmlađima: „Molimo djeco danas da vaša škola budu više ‘dom ljubavi’, jer je to najpotrebnije, da bude u većoj mjeri ‘mjesto odgoja’ a ne samo stjecanje znanja. Zato molim Vas, dragi roditelji, da i dalje sa svojom djecom nedjeljom otvarate vrata ove predivne crkve i dolazite zajedno s njima Isusu, najboljem učitelju i prijatelju.“
Tijekom euharistijskog slavlja djeca i roditelji sudjelovali su u molitvi vjernika, a u prinosu darova: uz krsnu svijeću, Bibliju, kruh, vino, školsku torbu i loptu jedna djevojčica prinijela je kip sv. Josipa koji je uz prigodnu meditaciju posjetio nazočne vjernike na Godinu sv. Josipa koja je proglašena u cijeloj Zagrebačkoj nadbiskupiji.
Poslije euharistijskog slavlja izveden je i prigodni igrokaz Župni bicikl kojega su izvrsno izveli učenici OŠ Antuna Augustinčića u režiji vjeroučitelja i trajnog đakona Ilije Nikolića. Euharistijsko slavlje završeno je tako što je župnik Frkonja izrekao blagoslovnu molitvu i poškropio školske torbe.
Dan prije, u subotu 16. rujna zajedničkom pokorničkom slavlju pristupila su djeca i mladi ove prve zaprešićke župe. (i. n.)