ZAGREB
Pjevači Betlehemske zvijezde u središtu grada

ZAGREB<br>Pjevači Betlehemske zvijezde u središtu grada

U petak 4. siječnja četrnaesti put zaredom akcija pjevača Betlehemske zvijezde provedena je i na zagrebačkom Ksaveru i Kaptolu gdje su zagrebački mališani iz župa sv. Mihaela-Gračani i sv. Antuna Padovanskog-Sveti Duh obišli crkvene ustanove, knjižare katoličkih izdavača, svećenike i samostane.
Skupina iz župe sv. Duh pohod je pod vodstvom s. Ljubice Bosilj i djelatnika PMD-a započela u župi zaštitnika misija sv. Franje Ksaverskog na Ksaveru gdje su ih radosno čekali vlč. dr. Ivan Bodrožić i s. Bonifacija Barun.
Zatim su u sjedište Hrvatske biskupske konferencije došli s pjesmom, a dočekali su ih don Šimun Šindija, ekonom HBK-a, mons. Fabijan Svalina, ravnatelj Hrvatske katoličke mreže (HKM) i ravnatelj Hrvatskog Caritasa, a tu su bili i zaposlenici ureda i ustanova HBK-a i HKM-a zajedno sa Sinišom Kovačićem, urednikom HKM-a te vlč. Antun Štefan, nacionalni ravnatelj PMD-a u RH.


Na Kaptolu, između ostaloga, pohodili su uredništvo Glasa Koncila i Maloga koncila – Maka, dječjeg mjesečnika kojem su i oni česti suradnici s javljanjima iz svoje župe.
Druga skupina Pjevača Betlehemske zvijezde iz Gračana, predvođena nekadašnjim betlehemskim pjevačem Nikolom Pašalićem, svoj je obilazak započela na Nadbiskupskom duhovnom stolu gdje su se susreli sa svećenicima i laicima. Tom prigodom moderator Nadbiskupskog duhovnog stola preč. Tomislav Subotičanec potaknuo je malene pjevače da uvijek budu radosni i donose radost podijelivši im čokoladice.
Pohodi pjevačkih skupina završili su na Zrinjevcu u “gastro” kućici kod fratara Pučke kuhinje Caritasa župe Sv. Antuna Padovanskoga sa Svetoga Duha.