ZAGREB – VRHOVEC
„Isus je moj najbolji prijatelj“

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2020/01/WEB_VRHOVEC.jpgZAGREB – VRHOVEC<br>„Isus je moj najbolji prijatelj“

„Isus je moj najbolji prijatelj“ – naziv je duhovno – rekreativnoga susreta školaraca održanoga u subotu 30. studenoga u Duhovnom centru bl. Marije Terezije u okviru samostana sestara karmelićankâ Družbe Božanskoga Srca Isusova (BSI) na Vrhovcu u Zagrebu.
Na susretu je sudjelovalo dvadesetak učenika od 5. do 8. razreda zagrebačkih osnovnih škola Brestje i Mato Lovrak predvođeno vjeroučiteljicama. Priredila ga je i vodila s. Dijana Pučko zajedno s animatorima iz zajednice mladih Karmela BSI: Ivanom, Miroslavom, Antonijom, Anom, Marijom i Lucianom. Duhovna obnova započela je u samostanskoj kapelici zajedničkom molitvom krunice i sakramentom ispovijedi za koju je sudionike kratkim ispitom savjesti pripremio don Anton Šuljić, koji je predvodio misno slavlje. Slijedila je igra upoznavanja te motivacijska igra povjerenja. Katehezu o Isusu kao najboljem prijatelju, s kojim se prijateljstvo u ispovijedi stalno obnavlja, održala je s. Pučko, koja se osobito osvrnula na prijateljstvo Isusa i sv. Terezije Avilske. Potom su školarci bili podijeljeni u skupine, a svoju kreativnost pokazali su skečem, izradom plakata, intervjuom s Isusom, pričom o prijateljstvu i razgovorom o njoj… Cjelodnevna duhovna obnova, u kojoj su neizostavni bili bansevi, plesovi i pjesma, završila je molitvom. „Zahvalni Isusu, najboljem prijatelju na lijepom zajedništvu odlučili smo u došašću biti dobri Isusovi prijatelji te prijatelji jedni drugima“, istaknula je s. Dijana. (M. C.)