ZAGREB – SVETI DUH
Zahvalna nedjelja

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2017/10/sv-duh_za-web-2.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2017/10/sv-duh_za-web-2.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2017/10/sv-duh_za-web-2.jpgZAGREB – SVETI DUH <br>  Zahvalna nedjelja

Iako živimo u gradskoj sredini, te nedjelje 8. listopada u našoj župnoj crkvi bilo je različitih plodova. Da bi Gospodinu zahvalili i na vanjski način, naši vjeroučenici su ponosno i radosno odjenuli narodnu nošnju. Dvoje „ozbiljnih“ zaljubljenika u narodnu baštinu za tu zgodu odjenulo je dubrovačku narodnu nošnju dozivajući nam u svijest da je naša župa „Hrvatska u malom“.
Imali smo molitvu vjernika uz znakoviti prinos: različita tla – molitva za stanovnike RH; šuma – molitva za drvodjelce; voda – molitva za poštovanje i čuvanje života; kamenje – za vjerno življenje kršćanstva; žito – za sveto primanje sakramenata; vinova loza – za nova duhovna zvanja iz župe; ljekovito bilje – za medicinsko osoblje i bolesne; cvijeće – molitva za pokojne.
Vjeroučenici su donijeli i brašno, šećer, ulje… za potrebne. Na kraju svete mise svatko je dobio jabuku ili naranču.