ZAGREB – SVETI DUH
Blagoslovljena suradnja djece i odraslih

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2017/10/sveti-duh-za-web.jpgZAGREB – SVETI DUH <br> Blagoslovljena suradnja djece i odraslih

Misijska nedjelja 22. listopada u našoj župi ujedinila je vjernike svih dobnih skupina. Misijske zajednice djece i odraslih koje djeluju u župi, posvijestile su nam važnost molitve, žrtve, govora ali i materijalnog pomaganja naših misionara i misionarki. Članovi misijsko-karitativne zajednice (odrasli) pripremili su kolače i različite predmete koje su prodavali s ciljem da pomognu misije franjevaca konventualaca.
Mali prijatelji misija (djeca) kroz kratki poticajni program posvijestila su nam situaciju u kojoj žive i djeluju naši misionari i misionarke. Za sve posjetitelje naše župne crkve sv. Antuna Padovanskog, ukraslili smo crkvu tako da je kroz cijeli tjedan »zračila« misijskim duhom (misijsko selo, misijska krunica, misnice iz misija, glazbala…).
Želja nam je bila i na vidljiv način progovoriti o misijama svima onima koje put dovede do naše crkve, ali i »pozvati« da svatko postane »misionarka olovka u Božjoj ruci«.
»misionari i misionarke« sa Svetoduškog brijega