VOLODER
Zaziv Duha Svetoga za početak školske godine

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2017/09/voloder-web.jpgVOLODER <br> Zaziv Duha Svetoga za početak školske godine

U nedjelju 10. rujna na svetoj misi u župnoj crkvi u Voloderu obilježen je početak nove školske i vjeronaučne godine zazivom Duha Svetoga nad školarce kako bi ih On ispunio darom mudrosti i znanja. Molili smo i za roditelje, obitelji, učitelje, profesore, vjeroučitelje i sve prisutne.
Župnik Nikola Majcen u prigodnoj je propovjedi, osvrčući se na Riječ Božju zahvalio roditeljima i učiteljima što štite djecu poput stražara sa svjetiljkama. Istaknuo je i važnost sudjelovanja na nedjeljnom euharistijskom slavlju, posebno učenika koji se pripremaju za prvu pričest i krizmu.
Djeca, učitelji i vjeroučitelji zajedno su molili da vrijeme škole iskoriste za rast u mudrosti i znanju, razvijanje darova i talenata, prijateljstva i dobrohotnosti prema svima koje će susresti kroz školsku godinu, za zahvalnost i poštivanje prema roditeljima koji omogućuju školovanje i lijepo djetinjstvo te za snagu, strpljenje i ljubav svih učitelja. Djeca, roditelji i učitelji također su prinijeli darove školskog i vjeronaučnog života te Bogu uputila svoje molitve. Slavlje euharistije uveličao je župni zbor.