VJERONAUČNA OLIMPIJADA
NOVA TEMA: KRŠĆANI NA PUTU DIJALOGA

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2017/10/olimpMATERIJAL_2017b.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2017/10/olimpMATERIJAL_2017b.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2017/10/olimpMATERIJAL_2017b.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2017/10/olimpMATERIJAL_2017b.jpgVJERONAUČNA OLIMPIJADA<br>NOVA TEMA: KRŠĆANI NA PUTU DIJALOGA

Kršćani na putu dijaloga tema je Vjeronaučne olimpijade – Natjecanja iz Vjeronauka za osnovnu i srednju školu za 2017./ 2018. godinu koju je priredio dr. sc. Antun Japundžić.
Ove 2017. godine u svijetu se obilježava 500 godina od početka reformacije pa je to prigoda da se, kroz učenje i natjecanje, pobliže upoznamo s dijalogom među kršćanima i na taj način i sami učinimo jedan ekumenski korak upoznavajući se s drugim kršćanskim tradicijama te ekumenskim stavovima i nastojanjima koja su do sada učinjena.
Kada je riječ o odnosu katolika prema drugim kršćanima, Drugi vatikanski koncil donio je na službenoj razini načela i stavove u kojima se naglašava obraćenje srca te dijalog ljubavi, a u pozadini svega stoji molitva kao temelj »duhovnoga ekumenizma« na putu većeg približavanja te bolje i plodonosnije suradnje među kršćanima.

Za preuzimanje materijala kliknite na sliku

Za preuzimanje materijala kliknite na sliku

 

 

 

 

 

 

Građu za natjecanje preuzmite s mrežnih stranica Nacionalnoga katehetskog ureda, klikom na prethodnu sliku ili sa stranice Agencije za odgoj i obrazovanje.
Cijela građa namijenjena je za osnovnu i srednju školu, a za srednju školu ide dodatak iz udžbenika za 2. razred srednje škole:
• 12. poglavlje: Jedna Crkva u mnoštvu Crkava, str. 88. – 94. iz 2. cjeline Život u Crkvi i s Crkvom;
• 16. poglavlje: Svjetla i sjene srednjeg vijeka, str. 119. – 126. iz 3. cjeline Povijest Crkve – zajednica koja oslobađa i služi;
• 19. poglavlje: Vrijeme dubokih podjela, str. 140. – 146. iz 3. cjeline Povijest Crkve – zajednica koja oslobađa i služi.

U Vjeronaučnoj olimpijadi za osnovnu školu mogu sudjelovati učenici od petog do osmog razreda, a u natjecanju srednje škole učenici svih razreda. Sve druge potrebne informacije i vremenik natjecanja bit će pravovremeno objavljeni na navedenim mrežnim stranicama.