VJERONAUČNA OLIMPIJADA
NOVA TEMA: SVJEDOCI RADOSNE VIJESTI U HRVATSKOM NARODU

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2018/09/Ludbreg_vecera_w.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2018/09/Ludbreg_vecera_w.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2018/09/Ludbreg_vecera_w.jpgVJERONAUČNA OLIMPIJADA<br>NOVA TEMA: SVJEDOCI RADOSNE VIJESTI U HRVATSKOM NARODU

Hrvatski svetci, blaženici i blaženice, sluge i službenice Božje oni su koji se “kriju” iza naslova “Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu”. Tema je to i naziv građe Vjeronaučne olimpijade – natjecanja iz vjeronauka za osnovnu i srednju školu u školskoj godini 2018./2019.

“Može li svetost biti aktualna tema u 21. stoljeću? Je li nasljedovanje svetaca privlačno djeci i mladima koji žive u današnjem ubrzanom svijetu prepunom raznih izazova?” – pitaju se u uvodniku građe za Vjeronaučnu olimpijadu njezini priređivači Sabina Marunčić i Tomislav Krušlin.

GRAĐA VAS VEĆ ČEKA

Za preuzimanje materijala kliknite na sliku

Odgovor na to pitanje vjeronaučni će olimpijci pronalaziti na 140-ak stranica pripremljenoga i lijepo ilustriranoga teksta o svetosti općenito, o postupcima beatifikacije i kanonizacije, sve u sjajnom društvu najsjajnijih uzora vjere u hrvatskom narodu, na čelu s već kanoniziranima sv. Nikolom Tavelićem, Leopoldom Bogdanom Mandićem i Markom Križevčaninom, kao i onima koji samo što nisu kanonizirani, poput bl. Alojzija Stepinca…

Građu za natjecanje možete preuzeti s mrežnih stranica Maloga koncila – Maka (mak.glas-koncila.hr) te Nacionalnoga katehetskoga ureda.

NEOBVEZAN, ALI ZABAVAN DODATAK

Mali koncil – Mak, kao i često u svojoj polustoljetnoj povijesti, išao je korak-dva unaprijed, pa je u godini svojega jubileja (2015./2016.) izdao album “Velikani vjere”, sa samoljepivim sličicama hrvatskih svetaca, blaženika i blaženica i ostalih svjedoka radosne vijesti. Taj album može vam biti neobvezan, ali poticajan (i zabavan) dodatak ovogodišnjoj građi!