Vjeronaučna olimpijada 2018/2019. – tko, kada i gdje?

U organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje, Nacionalnoga katehetskog ureda Hrvatske biskupske konferencije i Glasa Koncila s početkom 2019. kreće nova “Vjeronaučna olimpijada”, odnosno natjecanja iz vjeronauka za učenike osnovnih i srednjih škola. (N)ovogodišnja tema natjecanja, pod naslovom Svjedoci Radosne vijesti u hrvatskom narodu, posvećena je hrvatskim svecima i blaženicima, slugama i službenicama Božjim.

U kategoriji učenika osnovnih škola natjecati se mogu učenici petih, šestih, sedmih i osmih razreda, dok se u kategoriji učenika srednjih škola natjecati mogu učenici svih razreda srednje škole.

Za preuzimanje materijala kliknite na sliku

Svi katehetski uredi trebaju prijaviti broj ekipa za županijsko-nad/biskupijsko natjecanje u Nacionalni katehetski ured Hrvatske biskupske konferencije do 20. prosinca 2018.

Školsko natjecanje održat će se 30. siječnja 2019., županijsko-nad/biskupijsko 4. ožujka 2019. Dok je završnica, odnosno državno natjecanje planirano za 3. – 5. travnja 2019. godine u Osijeku.

Veće nad/biskupije, koje za to imaju potrebu, mogu nakon školskog natjecanja organizirati i dodatno među-školsko natjecanje. U tom slučaju školska natjecanja moraju se održati najkasnije do 25. siječnja 2019., dok će se među-školsko natjecanje održati 30. siječnja 2019.

S ciljem omogućavanja što cjelovitijeg upoznavanja kršćanskog nauka i katoličke vjere u njezinu učenju, slavljenju i življenju, pripremljeno je oko 140-ak stranica teksta (građe) koji se može preuzeti na mrežnim stranicama organizatora (Agencije za odgoj i obrazovanje, Nacionalnoga katehetskog ureda HBK i Glasa Koncila, odnosno Maloga koncila).