VIROVITICA
Radost zbog
novog početka

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2017/09/virovitica_web.jpgVIROVITICA <br> Radost zbog <br> novog početka

U četvrtak 14. rujna, na blagdan Uzvišenja Svetoga križa, u virovitičkoj crkvi sv. Roka okupili su se učenici i djelatnici dviju katoličkih škola kako bi novu školsku godinu započeli s Božjim blagoslovom. Euharistijsko slavlje predvodio je vlč. Ljubiša Krmar, vjeroučitelj u Katoličkoj klasičnoj gimnaziji u Virovitici, a koncelebrirali su Mario Večerić, ravnatelj Katoličke osnovne škole u Virovitici i Ivan Certić, duhovnik Katoličke klasične gimnazije. Na euharistijskom slavlju sudjelovali su i roditelji učenika katoličkih škola.

[Not a valid template]

Na samom početku predvoditelj je pozdravio sve prisutne, a napose prve razrede obiju škola izražavajući im dobrodošlicu i radost zbog početka još jedne nove školske godine. Učenici obiju škola na oltar su prinijeli darove kruh, vino, vodu, grožđe i gitaru te su uz svoje profesore i učitelje molili su snagu Isusa Krista koji jača i učvršćuje međusobno zajedništvo.
Na koncu slavlja prisutnima se obratio ravnatelj Mario Večerić prenijevši im pozdrave oca biskupa dr. Antuna Škvorčevića te je sve prisutne potaknuo i pozvao na slavlje Trećeg euharistijskog kongresa Požeške biskupije u nedjelju 24. rujna. Potaknuti tim događajem svi su izmolili molitvu za uspjeh trećeg Euharistijskog kongresa Požeške biskupije, a predvoditelj slavlja zazvao je blagoslov na sve učenike i djelatnike.