VIJESTI IZ LASINJE
Ministrantski susreti i neobičan sv. Nikola

VIJESTI IZ LASINJE<br>Ministrantski susreti i neobičan sv. Nikola

U župi sv. Antuna Padovanskog i BDM Kraljice mučenika u Lasinji, 8. i 9. prosinca, održan je susret ministranata Sisačke biskupije od 4. do 6. razreda osnovne škole. Dječaci su se u jutarnjim satima, zajedno s povjerenikom za pastoral duhovnih zvanja, vlč. Hrvojem Zovkom, okupili u tamošnjem Duhovnom centru Lasinja.
Dva dana bila su provedena u zajedništvu molitve, igre, sportskih aktivnosti, međusobnog upoznavanja i sklapanja novim prijateljstava te slavljenja svete mise. Animaciju programa susreta ministranata s povjerenikom osmislili su i vodili bogoslovi Sisačke biskupije Valentino Ljevar, Karlo Pezić i Croat Balija.
Sljedeći susret ministranata, za dječake 7. i 8. razreda osnovne škole, održat će se u Lasinji 9. i 10. ožujka 2019. godine.


„DOBRO JE ČINITI DOBRO“
Djeca župe Lasinja sa svojom voditeljicom s. Zvonimirom Čeh marljivo su vježbala igrokaz „Dobro je činiti dobro“, koji su izvela na drugu nedjelju došašća, 9. prosinca na nedjeljnoj svetoj misi. Ove godine sveti Nikola je bio u „groznici“, točnije u groznici hvatanja Pokemona što je jako zabrinulo djecu koja su mislila da ove godine neće dobiti svoje poklone. Sveti Nikola naposljetku je došao i donio svima prigodne poklone. Poučio ih je tome kako je dobro činiti dobro i jedni drugima pomagati jer dobrota uvijek pobjeđuje. (Mihaela Madjer)