VELIKI SUSRET U SOLINU
OBITELJ – IZVOR ŽIVOTA I RADOSTI

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2018/09/solin_web.jpgVELIKI SUSRET U SOLINU<br>OBITELJ – IZVOR ŽIVOTA I RADOSTI

Mama, tata, djeca, brat i sestra, još djed i baka, pa tete i stričevi, sestrične, bratići… Obitelj. Zajednica u kojoj nam je najljepše biti, u kojoj nas razumiju, prihvaćaju i vole. Zajednica koja je “izvor života i radosti”!

Baš te riječi, “Izvor života i radosti” – bile su geslo Trećega nacionalnoga susreta hrvatskih obitelji, koji je održan 15. i 16. u Splitu i Solinu, gdje je ispod svetišta Gospe od Otoka bilo središnje misno slavlje na kojem se okupilo dvadesetak tisuća vjernika iz svih krajeva naše domovine.

ŠTO JE NAJVAŽNIJE DATI DJECI?
Predvoditelj mise, domaći splitski nadbiskup Marin Barišić, govoreći o obitelji istaknuo je da je ona “škola zajedništva u kojoj je Krist prisutan”. Okupljenim roditeljima mudro je rekao da djeci nisu važne samo stvari koje im mogu nabaviti, te da ne zaborave ono najvažnije – pružiti svojoj djeci blizinu i potporu, prava usmjerenja, što će im dati sigurnost.

ZA ŠTO ZDRAVIJE I SRETNIJE OBITELJI
Podsjetio je sve prisutne i na riječi blaženoga kardinala Alojzija Stepinca, koji je rekao: “Nema zdravoga naroda bez zdravih, snažnih i sretnih obitelji.” Upravo se zato i održavaju takvi susreti, da bi hrvatske obitelji rasle što zdravije i sretnije, da bi osjetile koliko su važne i Crkvi i društvu. Potvrdila je to i prisutnost čak 22 hrvatska nadbiskupa i biskupa, kao i dolazak predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

PRIPREMITE SVOJE OBITELJI ZA LUDBREŠKI SUSRET!
Najavljen je stoga već i idući takav susret – 2021. u Ludbregu. Pa ako ste, dragi makovci, ovaj solinski susret propustili, počnite već sad pripremati svoju obitelj za novi, ludbreški! Da i vi budete dokaz radosti života koji se rađa u braku i raste pod krovom obiteljskoga zajedništva i ljubavi!