VAŠICA/SOT/MOROVIĆ
Osam radosnih prvopričesnika

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2020/11/VASICA_WEB.jpgVAŠICA/SOT/MOROVIĆ<br>Osam radosnih prvopričesnika

Na svečanoj svetoj Misi, u nedjelju, 4. listopada 2020., u 9 sati, zajednica u Vašici postala je bogatija za četiri prvopričesnika. Sakramentu su pristupili: Miloš Hrbak, Milan Vrapčenjak, Branislav Bertić i Slobodan Bertić.
Jednako svečano istoga dana bilo je i u Sotu na svetoj Misi u 11 sati, kada su Prvu svetu Pričest primile dvije djevojčice: Matea Zarecki i Ema Lutring.
Dan ranije, 3. listopada 2020., prvopričesničko slavlje upriličeno je u župnoj crkvi sv. Roka u Moroviću. I ova zajednica slavila je s dvije prvopričesnice: Nikolinom Kovačević i Mateom Šćurok.
Župnik vlč. Nikica Bošnjaković pohvalio je prvopričesnike za revnost u pripremi za ovaj važan dan, za redovitost na misama i vjeronauku. Kazao im je kako od trenutka kada se prvi put pričeste Isus ulazi u njihovo srce i ide svuda s njima. Potaknuo ih je da nastave dolaziti redovito na svetu misu, da se redovito pričešćuju, a zajednicu zamolio da ih i dalje prati svojim molitvama.
Prvopričesnici su više puta tijekom misnog slavlja recitacijama iskazali svoju radost i zahvalnost Isusu. Na kraju misnog slavlja župnik je prvopričesnicima darovao ilustriranu Bibliju za mlade. (Ana Hodak)