VARAŽDIN
“Uršuline zvjezdice” – zborske prvakinje

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2019/06/web_ursuline.jpgVARAŽDIN<br>“Uršuline zvjezdice” – zborske prvakinje

Zbor Katoličke osnovne škole “Svete Uršule” iz Varaždina “Uršuline zvjezdice”, nakon što je početkom travnja osvojio prvo mjesto na 21. Smotri glazbenog stvaralaštva Varaždinske županije, jednako vrijedan uspjeh postigao je i na 62. glazbenim svečanostima hrvatske mladeži. Naime, u konkurenciji od 18 zborova iz cijele zemlje “Uršuline zvjezdice” su na najdugovječnijem školskom natjecanju u Hrvatskoj izvele zahtjevan desetominutni program te osvojile prvo mjesto. Podsjetimo, Glazbene svečanosti hrvatske mladeži održavaju od 1968. godine u Varaždinu, a ove su godine održane 7. i 8. svibnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu.
Zbor djeluje otkako postoji katolička osnovna škola “Svete Uršule”, od rujna 2014. godine, kada je upisana prva generacija učenika. Veliku podršku pruža im ravnateljica škole s. Mihaela Ankica Dumbović. Prvih nekoliko godina zbor je vodila s. Damjana Mihaela Barbarić, a od prošle godine “Uršuline zvjezdice” vodi katedralni orguljaš mo. Višeslav Jaklin. U zboru aktivno pjeva 35 djece (što je više od trećine djece koja pohađaju školu), od čega su četiri dječaka. Posebnost ovog malenog, a već tako “velikog” zbora, jest što ima nekoliko sjajnih solista, što i ne čudi previše budući da su nekima od članova “Uršulinih zvjezdica” roditelji činili prvu postavu zbora mladih Varaždinske biskupije.