SVETI IVAN ŽABNO
Sveti Nikola u pošti

SVETI IVAN ŽABNO<br>Sveti Nikola u pošti

U veselom ozračju 6. prosinca ove godine, u Poštanskom uredu Sveti Ivan Žabno, predstavljen je prigodni poštanski žig i niz prigodnih omotnica posvećenih omiljenom svetom Nikoli, zaštitniku pomoraca, putnika, siromaha, ribara, otoka Sicilije, pariškog sveučilišta i mnogih gradova diljem svijeta, među kojima je i naš Varaždin, a nadasve zaštitniku djece koju roditelji darivaju na njegov spomen 6. prosinca.
U okviru svečanog programa nastupili su učenici prvog razreda OŠ “Grigor Vitez” Sveti Ivan Žabno recitacijama, plesom i pjevanjem, pod vodstvom svoje učiteljice Mirele Tuk. Prigodni žig i omotnice dizajnirao je prof. Zoran Cvetković, voditelj Filatelističke grupe, čiji su članovi također nazočili toj svečanosti. Prigodne omotnice s prigodnim žigom poslane su mnogim ustanovama i pojedincima. Prostor i pomoć pružile su djelatnice Pošte Klaudia Mršić i Ana Golubić. Iako je bio mali prostor, izvođači su se dobro snašli i razveselili sve nazočne, među kojima je bilo najviše njihovih roditelja. Vrhunac slavlja dogodio se nakon što se sv. Nikola uspio susresti i podijeliti poklone učenicima područnih škola. Naravno, sv. Nikoli pridružio se i krampus. Sveti Nikola je zahvalio učenicima na dobrodošlici, pohvalio ih zbog njihova vladanja i uspjeha, fotografirao se skupno i pojedinačno s djecom i ostalima te se uputio u OŠ “Grigor Vitez” Sveti Ivan Žabno gdje je podijelio darove predškolcima i svim učenicima nižih razreda. Pozdravio se i otišao drugoj djeci donijeti darove.
U školi je, na nekoliko panoa, Filatelistička grupa postavila izložbu starih razglednica iz različitih zemalja svijeta posvećenih svetom Nikoli i njegovom neizostavnom pomagaču krampusu. Svetom Nikoli zaželjeli smo da i dalje pronosi dobrotu, vedrinu i smijeh na dječja lica..