ŠIPAN
Misa, pjesma, molitva – duhovna obnova!

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2018/08/02julijana.jpgŠIPAN<br>Misa, pjesma, molitva – duhovna obnova!

I ove godine Vijeće za katehizaciju i novu evangelizaciju i Vijeće za mlade Dubrovačke biskupije organizirali su duhovnu obnovu u Pakljenoj na otoku Šipanu za djevojčice i dječake u dobi od 11 do 14 godina. Prvi termin je započeo u ponedjeljak 25. lipnja a završio je u petak 29. lipnja. Na tom terminu sudjelovala su djeca iz Orebića, Blata, Mokošice, Dubrovnika, Cavtata i Grude.
Sadržaj susreta djece iz raznih župa dubrovačke biskupije temelji se na kršćanskim vrijednostima i načelima kršćanske pedagogije, a sastoji se od trenutaka molitve, pjesme, euharistijskog slavlja, ispovijedi i zajedničkih aktivnosti za rast u vjeri, radionica za upoznavanje sebe te izgradnji međusobnog zajedništva i solidarnosti, igara i istraživačkih zadataka u prirodi, kreativnih radionica, odmora, sportsko-rekreativnih igara i druženja.
U prvom terminu duhovne obnove pomagale su vjeroučiteljice Dubrovačke biskupije Željana Lučić, Anita Vidović Vranješ, s. Juliana Beretić, Serafina Kalfić i Ivana Bešker. Kampu se na nekoliko dana pridružio i katedralni kapelan don Marin Lučić, te su sudionici imali priliku za ispovijed i zajedničko slavlje euharistije. Radost i veselje 40-ak sudionika ovog prvog termina nisu pokvarile niti ne suviše naklonjene vremenske prilike, već su svi uživali i duhovno se obogaćivali.
Iz Blata je krenulo 13 djece sa s. M. Julianom Beretić.
U svoje molitve su uključili te misu prikazali za sve one koji su im pomogli da se ostvari putovanje na duhovnu obnovu iz Blata do Dubrovnika te opet natrag: RADEŽ d.d; Općina Blato; VODOVOD d.o.o. Blato i roditelji djece.

Vrijedni Biseri Očeva Milosrđa, djeca iz Blata, već ranije, na dan završetka školske godine 15. lipnja susreli su se na Prižbi. Otišli su na mjesto gdje je bl. Marija Propetog Isusa Petković prije nepunih 100 godina pisala prva pravila svoje družbe. Sigurno nije slutila blaženica da će nakon toliko vremena mladi, njeni sumještani dolaziti na isto mjesto i tamo se njoj moliti.
Susret Bisera koji je trajao 2 dana bio je ispunjen druženjem,igrom, smijehom, ali i molitvom te razmišljanjem o Božjem milosrđu. S. M. Paulina Mirošević pobrinula se za ugodan smještaj te je uz pomoć postulantice Lane Pecotić pripremila ukusne obroke za naše najmlađe.