RIJEKA
Škola ljubavi

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2017/09/rijeka_web.jpgRIJEKA <br> Škola ljubavi

U riječku Katoličku osnovnu školu »Josip Pavlišić« u ponedjeljak 4. rujna krenula je treća generacija prvašića, 40 mališana u dva razredna odjeljenja. Tim povodom riječki nadbiskup Ivan Devčić predvodio je za školarce, njihove roditelje i nastavnike misno slavlje u crkvi sv. Romualda i Svih svetih, a nakon mise održano je primanje prvašića u prostorima škole.
Govoreći o hvalospjevu ljubavi sv. Pavla, poručio je: »Svi smo pozvani – učitelji, učenici, roditelji, svećenici, osnivač i uprava Katoličke osnovne škole, raditi na tome da škola bude ne samo mjesto gdje se stječu nove spoznaje, nego i škola ljubavi, one prave ljubavi kojom nas Isus sve ljubi, a koju mi, njegovi učenici, moramo nositi u srcu i drugima svjedočiti.«
[Not a valid template]
Nadbiskup je u nastavku poručio da zadaća katoličke škole nije samo poučavati i posredovati razne spoznaje, nego i učvršćivati životnu vezu učenika s Isusom, božanskim trsom. A tu vezu učenika s Isusom mogu učvrstiti samo oni koji su već s njim povezani te već crpe iz njegovih životnih korijena životnu snagu za svoj život i djelovanje. »Zbog toga, usporedo sa stručnim usavršavanjem, trudite se, dragi učitelji, sami iz dana u dan sve dublje i dublje ukorjenjivati se u Isusu, u njegovu božanskom srcu, koje je puno ljubavi i milosrđa prema svima, a posebno prema najmanjima. Njih vam njihovi roditelji s velikim pouzdanjem i nadom povjeravaju«, rekao je nadbiskup Devčić.
Svojim novim školskim prijateljima, prvašićima i njihovim roditeljima prigodan program pripremili su učenici drugoga i trećega razreda te im na taj način zaželjeli dobrodošlicu. Prigodnu riječ uputila je ravnateljica škole s. Maja Dolenec. (H. A.)