PRIŽBA
U središtu – sakramenti

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2017/11/SMANJEN.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2017/11/SMANJEN.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2017/11/SMANJEN.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2017/11/SMANJEN.jpgPRIŽBA<BR>U središtu – sakramenti

Na Prižbi na otoku Korčuli su se u subotu, 18. studenog okupila djeca iz Blata i Lumbarde na duhovnu obnovu koju je predvodila s. M. Juliana Beretić. Ovaj susret bio je nastavak druženja i upoznavanja nakon ovog ljeta kada su sestre bile u Lumbardi.
Voditeljica duhovne obnove je djeci od 5. do 7. razreda približila važnost sakramenata za katolike opisujući svaki sakrament pojedinačno, potom je susret nastavljen rješavanjem kviza.
Djeca su zatim, podijeljena u grupe, izradila plakat o sakramentima. Poslije ručka kojeg su im pripremile s. Paulina Mirošević i postulantica Lana Pecotić sudionici duhovne obnove molili su krunicu šećući se kroz prirodu i upoznajući mjesta na kojima je nekad bila bl. Marija Petković.
Popodne su djeca provela družeći se, plešući i igrajući razne igre, koje je osmislila kandidatica Leonarda Mijić, a koje su ih nasmijale i zbližile.
Na kraju susreta jedna od sudionica Marina Bačić izrazila je zahvalnost na ovom susretu riječima: „Hvala svim časnama koje su nam omogućile ovu duhovnu obnovu”.
Lana Pecotić, postulantica