PITOMAČA
Korizmeni kalendarići s 10 Božjih zapovijedi

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2018/02/pitomaca_zaweb.jpgPITOMAČA<br>Korizmeni kalendarići s 10 Božjih zapovijedi

Znamo svi, veliki i mali, da vrijeme korizme od svih nas traži neke promjene. Na vjeronauku učimo od malena kako je korizma vrijeme obraćenja. Stoga smo mi, pitomački prvopričesnici, korizmu lijepo započeli obredom pepeljenja na Čistu srijedu. Svakoga prisutnoga vjernika župnik Ivica Puškadija dobro je popepelio uz riječi Obrati se i vjeruj evanđelju! Sutradan, na župnoj katehezi, pod vodstvom svoje vjeroučiteljice, dovršili smo korizmene kalendariće, kako smo vidjeli predložak u MAK-u. No, naši zadatci odnose se na poštivanje Deset Božjih zapovijedi kako bismo u ovom korizmenom vremenu dobro naučili slušati i ispitivati savjest. Tako je svatko od nas za sebe iz kolaža izrezao deset podloga u boji, potom nalijepio zapovijedi te pričvrstio na uže. Dogovorili smo da svakoga dana navečer, u večernjoj molitvi ispitamo savjest. Ako smo zapovijed poštivali stavljamo si plusić ili smješka, a ako nismo onda minus ili plačka. Tako ćemo se vježbati u dobrim korizmenim koracima u iščekivanju Uskrsa, ali i prvog slavlja sakramenta pomirenja i Prve svete Pričesti.
Tu su još neka naša dobra djela: sudjelovanje u pobožnosti Križnoga puta, skupljanje novčanih priloga za vršnjake u misijama… Svim makovcima veeeeliki i veeeseli pozdrav iz župe sv. Vida iz Pitomače!