OTOK KRAJ VINKOVACA
Projekt “Dobra djela 4. a razreda”

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2018/12/OTOK_IRINA_WEB.jpgOTOK KRAJ VINKOVACA<br>Projekt “Dobra djela 4. a razreda”

Da bi kaznio one koji ti čine zlo, postidi ih dobrim djelom zauzvrat!
Pomoći drugima možemo na bezbroj načina. Pomaganje nije ograničeno samo na novac. Dobročinstvo nije komplicirano. Često pretpostavljamo da je dobro djelo samo neko veliko djelo koje zahtijeva ogroman trud i ulaganje. Međutim, malo dobro djelo koje je trajno vrjednije je i bolje od velikog dobrog djela koje je kratkog daha!
Ovo nam je bio poticaj da učinimo neka mala dobra djela svojim bližnjima. Pri tome smo se osjećali vrlo sretno i zadovoljno. Mali poslići i mala dobra djela kojima činimo nešto korisno, uistinu su prave sitnice i lagani su, a time činimo toliko dobra.
Oni će nam pomoći da ispunimo svaki dan i da navečer kad liježemo u krevet možemo zadovoljno protrljati ruke i reći: “Dobro sam to obavio ili obavila!” Tako ćemo se osjećati puno bolje i biti sretniji.

Tako smo se i mi, 4.a razred odlučili tijekom prošle školske godine i sada činiti mala dobra djela te dio njih prikazati na našim plakatima. Zato bismo svima, svojim prijateljima, vršnjacima poručili: „Nije dovoljno samo ne činiti zlo, ako želiš i ti pridonositi boljem svijetu, kreni odmah s prvim dobrim djelom. To nije nikakva umjetnost niti ništa posebno. To bi trebala biti uobičajena stvar baš kao jelo, piće i spavanje. To je mala stvar kojom usrećujemo i sebe i drugoga. (Učenici 4.a i učiteljica Ljiljana Vranjković, prof. mentor OŠ Josipa Lovretića, Otok)