OSIJEK – DV „MARIJA PETKOVIĆ“
Hodočašće vrtićaraca Gospi u Aljmašu

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2018/10/aljmas_web.jpgOSIJEK – DV „MARIJA PETKOVIĆ“<br>Hodočašće vrtićaraca Gospi u Aljmašu

Već tradicionalno, početkom listopada posebno je ozračje u Svetištu Gospe od Utočišta u Aljmašu, jer se održava Hodočašće jasličke i vrtićke skupine DV „Marija Petković“. Tako su i ove godine, 6. listopada, svetište ispunili brojni mališani u pratnji svojih obitelji i odgajateljica. Pod duhovnim vodstvom fra Dragutina Bedeničića, župnika Župe Svete Obitelji iz Osijeka, mali hodočasnici su pjesmom animirali pobožnost križnog puta na brdu Kalvarija. Odgajateljice i roditelji predmolili su pojedine postaje. Križni put završio je posljednjom postajom kod kipa Uskrslog Krista blagoslovom te zajedničkom fotografijom.
Nakon pobožnosti križnog puta uslijedilo je misno slavlje koje je služio fra Dragutin Bedeničić. Poseban doprinos dala su djeca koja su svojim pjesmama animirala misno slavlje. Za ovu misu posebno su se pripremali u vrtiću sa svojim tetama i svojim obiteljima ispunili srca radošću, duhom zajedništva, molitvom i pjesmom.
Na ovaj način, svake godine produbljuje se duh zajedništva u Kristu koji se posebno njeguje u vrtiću Marija Petković. Okupljajući djecu i njihove obitelji u molitvi osnažuje se zajednica te uspješno provode ciljevi vjerskog odgoja u vrtiću. Već sada, djeca se unaprijed vesele idućem molitvenom okupljanju velike vrtićke obitelji pod okriljem blažene Marije Propetog Isusa Petković. (Anita Kočiš)