OREBIĆ
Dani kruha i
zahvale za plodove zemlje

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2017/11/orebić-za-web.jpgOREBIĆ <br> Dani kruha i <br> zahvale za plodove zemlje

U našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću već nekoliko godina smo uobičajili zajednički u župnoj crkvi na sv. misi u 10 sati proslaviti Dane kruha i zahvale Bogu za plodove zemlje. Prije župne proslave »Dane kruha« proslavila su najprije djeca u našem vrtiću, zajedno sa svojim tetama i roditeljima. Na pripravljenom je stolu bilo nebrojeno vrsta kolača i kruha, a posebno su recitacijama i pjesmama govorili o kruhu i plodovima zemlje. Župnik don Marko izmolio je »Oče naš« sa svima prisutnima i zazvao Božji blagoslov na pripravljene kolače, kruh i plodove zemlje.
Ista slika bila je i u našoj osnovnoj školi. Vjeroučiteljice Anita i Marina, zajedno s ostalim nastavnicima, pripremile su cijeli program proslave. Najprije su postavljeni stolovi s plodovima zemlje i rada ruku čovječjih od prvog do četvrtog razreda, a potom oni od petog do osmog. Izmjenjivale su se pjesme, recitacije i govor o tome što znače plodovi zemlje i potrebna briga za svagdašnji kruh. Na kraju je župnik don Marko zamolio Božji blagoslov i poželio svima dobar tek.