(NAD)BISKUPIJSKA NATJECANJA 2020
POREČKA I PULSKA BISKUPIJA

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2020/03/POREČKO_PULSKA.jpg(NAD)BISKUPIJSKA NATJECANJA 2020<br>POREČKA I PULSKA BISKUPIJA

Vjeronaučna olimpijada, županijsko natjecanje iz vjeronauka za učenike osnovnih i srednjih škola Porečke i Pulske biskupije, u ponedjeljak, 2. ožujka, održano je u Pazinskom kolegiju – Klasičnoj gimnaziji u Pazinu. Uvodni pozdrav okupljenima u ime domaćina izrekao je vlč. Maksimilijan Ferlin, ravnatelj Pazinskog kolegija.
Svečanom otvaranju nazočio je predstojnik dijecezanskog Katehetskog ureda preč. mr. Maksimilijan Buždon, kancelar biskupije i tajnik Katehetskog ureda mons. Sergije Jelenić te svećenici i vjeroučitelji koji su u kao mentori dopratili svoje natjecateljske ekipe. Svečanost otvorenja natjecanja glazbeno je uzveličan prigodnim kulturnim programom.
Nakon provedenih svih dijelova natjecanja rezultati su objelodanili ovogodišnju ljestvicu konačnog poretka. Prvo mjesto u kategoriji srednjih škola i ove je godine, već gotovo „tradicionalno“, osvojila ekipa Gimnazije Pula. Dino Lovrić, Martina Licul, Anja Bakić i Petra Puljić s vjeroučiteljem Kazimirom Berljavcem prvo su mjesto osvojili sa 66 bodova. S osvojenih 33,5 bodova, drugoplasirani su učenici Pazinskog kolegija – Klasične gimnazije: Tea Andrijević, Ena Martinčić, Ines Rogović i Lana Maretić s mentorom vlč. Filipom Celentom. Treće mjesto, s 27,75 bodova, osvojili su učenici Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina: Katarina Levak, Ema Orbanić, Luka Štefanuti i Martina Putinja s mentorom Bernardom Jurjevićem.
U kategoriji osnovnih škola najbolji, sa 70,75 bodova, bili su učenici Osnovne škole Marije i Line iz Umaga: Lana Persiko, Filip Mikolčević, Mihael Bušić Leon Allakaj s mentorom Davorom Mirkovićem. Drugoplasirani, sa 63,25 bodova su učenici Osnovne škole Ivo Lola Ribar iz Labina: Amelia Vojić, Erika Mileta, Ayanna Kovačević i Patrik Vozila s vjeroučiteljicom Lorenom Dušati, a treće mjesto osvojili su učenici Osnovne škole Stoja iz Pule: Nora Brenko, Dario Zović, Silvia Rudan i Lara Knežević pod mentorstvom Marine Šnobl osvojili su 54,50 bodova.