(NAD)BISKUPIJSKA NATJECANJA 2019.
Šibenska biskupija

(NAD)BISKUPIJSKA NATJECANJA 2019.<BR>Šibenska biskupija

Vjeronaučna olimpijada učenika osnovnih i srednjih škola Šibenske biskupije na temu „Svjedoci Radosne vijesti u hrvatskom narodu“” održana je u ponedjeljak 4. ožuka u Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku. Natjecali su se učenici iz dvanaest osnovnih i šest srednjih škola.
U kategoriji osnovnih škola prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ Antuna Mihanovića Petropoljskog iz Drniša. (Mentorice Ivana Balić, Josipa Reljanović, Tina Totić)Drugo mjesto osvojili su učenici OŠ Meteritze, a treće mjesto učenici OŠ Domovinske zahvalnosti iz Knina.
Prvo mjesto među srednjoškolcima zauzeli su učenici Srednje škole Ivana Meštrovića iz Drniša. (mentorica Veronika Kosor) Drugo mjesto osvojila je Turističko ugostiteljska škola iz Šibenika, a treće Medicinska škola također iz Šibenika.


Natjecanje je otvoreno prigodnim igrokazom „Priča o dva Jurja“ kojeg su izveli učenici katoličke osnovne škole. Dobrodošlicu natjecateljima poželjela je predstojnica Katehetskog ureda Šibenske biskupije s. Jakica Vuco i ravnateljica Katoličke osnovne škole s. Mandica Starčević. Prigodno se obratio i biskup Tomislav Rogić.
Vjeronaučna olimpijada je natjecanje koje ostavlja traga na svim sudionicima zbog sadržaja koji je u njoj. Sa ovog natjecanja trebali bi ponijeti jednu stvar, a ta je da su sveci iz našeg naroda naša navigacija da stignemo u luku spasa, poručio je biskup Rogić.
Ukazao je i na svece i službenike Božje porijeklom iz Šibenske biskupije. To su sveti Nikola Tavelić, sluga Božji o. Ante Antić i službenica Božja majka Klara Žižić. Njih ćemo nasljedovati da nam budu svojim životom zvijezde po kojima ćemo se ravnati, poručio je biskup Rogić, te otvorio vjeronaučnu olimpijadu.