LUMBARDA NA KORČULI
Dani rasta u milosrđu

http://test.glas-koncila.hr/mak/wp-content/uploads/2017/08/Lumbarda_web.jpgLUMBARDA NA KORČULI<BR>Dani rasta u milosrđu

Puno je pjesme, smijeha, razgovora i molitve bilo u župi sv. Roka u Lumbardi na otoku Korčuli od 25. do 28. lipnja. U te se dane održavala duhovna obnova pod nazivom “Rasti u milosrđu poput bl. Marije Propetog Isusa Petković”, koju je organizirala s. Juliana Beretić iz družbe Kćeri Milosrđa sv. Franje, u dogovoru sa župnikom don Vladom Markićem. Na obnovi se okupilo 20 djece koja aktivno sudjeluju u dječjim zborovima i na vjeronauku.
Jutra su bila ispunjena molitvom časoslova, čitanjem evanđelja, razmatranjima o bl. Mariji Propetog Isusa Petković, razmišljanjima o svome pozivu i radom u grupama. Popodneva su bila provedena u odmoru, međusobnom druženju, kupanju na obližnjoj plaži… Nakon krunice, mise i večere, djeca su se igrala ispred crkve. Djevojčice su pokazale svoje talente u pjevanju, plesanju i crtanju, dok je jedini dječak koji je bio na obnovi pisao divne molitve.
Zahvaljujući župniku i mještanima župe sv. Roka u Lumbardi, posebice ženama koje su se pobrinule za hranu, sve je proteklo u divnom zajedništvu, radosnom druženju, razmišljanju i maštanju o budućnosti. Kao pravi poticaj svima da ljubav i vjeru u Boga njeguju i dalje u životu. (Lana Pecotić)