KORČULA
Susret “Bisera Očeva milosrđa”

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2018/04/prizba_web.jpgKORČULA<br>Susret “Bisera Očeva milosrđa”

Lijep događaj razveselio je prižbarsku obalu otoka Korčule gdje se 4. i 5. travnja 2018. održao susret djece i mladih »Bisera Očeva milosrđa« – suradnika sestara Kćeri Milosrđa, koji slijede karizmu bl. Marije Propetog Isusa Petković.
Djeca (od 5. razreda nadalje) su došla sa sestrama Družbe Kćeri Milosrđa iz Blata, Ivanić-Grada, Novske, Zagreba (Šestine i Trešnjevka), Uskoplja (BiH) i Stabline sa svojim župnikom fra Kristijanom, a posjetila ih je i jedno vrijeme provela zajedno s njima s. M. Emila Barbarić, provincijalna predstojnica.


Njih 60—tak razmišljalo je i kreativno radilo na temu »Dragocjeni biser – blago skriveno u nama« (usp. Mt 13, 44-46). Djeca su sudjelovala na molitvi Časoslova, klanjanju, sv. misi, predavanju, radionicama te posjetili Blato i Korčulu.
U radosti i zahvalnosti je završio susret te su djeca i mladi zasigurno s novim i nezaboravnim iskustvima sa susreta pošli svojim domovima. Neka Božje milosrđe napreduje i raste u i po njima gdjegod se našli. Blažena Marijo Propetog Isusa Petković, moli za nas! – s. M. Zrinka Vuković