KARLOVAC
Velika “Josipova obitelj”

http://test.glas-koncila.hr/mak/wp-content/uploads/2017/08/karlovac_web.jpghttp://test.glas-koncila.hr/mak/wp-content/uploads/2017/08/karlovac_web.jpghttp://test.glas-koncila.hr/mak/wp-content/uploads/2017/08/karlovac_web.jpghttp://test.glas-koncila.hr/mak/wp-content/uploads/2017/08/karlovac_web.jpghttp://test.glas-koncila.hr/mak/wp-content/uploads/2017/08/karlovac_web.jpghttp://test.glas-koncila.hr/mak/wp-content/uploads/2017/08/karlovac_web.jpghttp://test.glas-koncila.hr/mak/wp-content/uploads/2017/08/karlovac_web.jpghttp://test.glas-koncila.hr/mak/wp-content/uploads/2017/08/karlovac_web.jpghttp://test.glas-koncila.hr/mak/wp-content/uploads/2017/08/karlovac_web.jpghttp://test.glas-koncila.hr/mak/wp-content/uploads/2017/08/karlovac_web.jpghttp://test.glas-koncila.hr/mak/wp-content/uploads/2017/08/karlovac_web.jpghttp://test.glas-koncila.hr/mak/wp-content/uploads/2017/08/karlovac_web.jpghttp://test.glas-koncila.hr/mak/wp-content/uploads/2017/08/karlovac_web.jpgKARLOVAC<BR>Velika “Josipova obitelj”

I ovoga ljeta mladi animatori okupljeni oko Nacionalnog svetišta svetog Josipa uz pomoć mons. Antuna Sentea organizirali su dvotjedni oratorij za djecu. Uvjereni da svoju djecu ostavljaju u dobrim rukama animatora, predvođenih Lorenom Kasunić, mnogi roditelji s radošću su dočekali još jedno izdanje tog događaja, kako bi njihovi sinovi i kćeri imali što ispunjenije provedene dane dok su na praznicima, i možda nisu u mogućnosti uživati u morskim radostima kao drugi njihovi vršnjaci.
Oratorij se održavao od pet sati poslijepodne sve do devet sati navečer, i tako svaki drugi dan. Poseban naglasak se uvijek stavljao na svetu misu za koju su se djeca i animatori posebno pripremali. Tako su jedni pjevali, drugi glumili, a treći se pobliže upoznavali sa službom ministranta u čemu je istaknutu ulogu imao bogoslov Patrik Paulić. Vrijeme prije mise uglavnom je bilo ispunjeno različitim plesnim pokretima, glazbom i igrama koje su od sudionika oratorija zahtijevale malo spretnosti i razmišljanja – bilo je tu kvizova, pantomime, pokvarenog telefona, likovnih radionica i još mnogo toga. Budući da su vrućine u tim poslijepodnevnim satima bile poprilične, događanja su bila smještena u ugodnu hladovinu ispred svetih vrata što je bilo popraćeno pogledima radoznalih prolaznika te sudionika misnih slavlja.

 

[Not a valid template]

Nakon euharistijskoga slavlja, slijedile su malo fizički napornije igre kao što je graničar, lov na blago, poštar itd. Ono čemu su se djeca posebno veselila bio je “Supertalent” održan predzadnji dan oratorija gdje su pokazali svoje crtačke, pjevačke i plesne sposobnosti.
Veliko finale održalo se u subotu, 22. srpnja, kada su se oratoriju pridružili i roditelji. Još jedna posebnost bilo je svečano primanje novih ministranata upravo na svetoj misi u subotu. Bila je to prava slika cijelog oratorija. Naime, stariji ministranti koji su također sudjelovali u oratoriju, bili su kumovi novima, pomagali su im i upućivali ih. A to je ono što su djeca tijekom cijelog dvotjednog druženja radila: pomagala drugima i bila im potpora. Slavlje se nastavilo prezentacijom naučenih vještina te obilnom zakuskom koju su pripremili roditelji. Oratorij je završen zajedničkom molitvom djece, animatora, časnih sestara, roditelja i župnika. (Lorena Kasunić)