KARLOVAC
“Punjenje baterija” kod sv. Josipa

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2018/01/karlovacweb.jpgKARLOVAC<br>“Punjenje baterija” kod sv. Josipa

Prije povratka u školske klupe .u Nacionalnom svetištu svetog Josipa početkom siječnja 2018. godine organiziran je dvodnevni zimski oratorij za djecu. U zagrijanoj dvorani pastoralnog centra igrale su se već dobro poznate zabavne igre, a nije nedostajalo ni pjesme i plesa. Odaziv djece bio je odličan, a posebno raduje što su se pojavila i neka nova lica.
Najpopularnija igra i ovaj put bila je igra poštara. Razvio se natjecateljski duh, svi su htjeli što prije pronaći kuverte koje su bile skrivene po cijeloj dvorani. Lijepo je bilo vidjeti kako se stariji brinu o mlađima. U nešto opuštenijoj i intimnijoj atmosferi, svi su bili dobre volje.

Iako ovoga puta zbog blagoslova obitelji nisu bili prisutni svećenici, roditelji nisu trebali brinuti jer su im djeca bila u sigurnim rukama animatora Svetišta. Slatkiši i grickalice tijekom pauze vrlo su brzo nestali te se igranje moglo nastaviti. Vrijeme od 10h do 14h proletjelo je. Roditelji su počeli dolaziti, a neka djeca su htjela još ostati što je samo potvrda koliko im je zabavno bilo. Često znamo čuti da je školarcima dosadno tijekom praznika, ne znaju kud bi sa sobom. Ovakvi događaji idealni su za razbijanje monotonije i druženje s prijateljima izvan vlastita četiri zida. Napunivši svoje baterije, sigurni smo kako će djeca još uspješnije izvršavati svoje školske obaveze, a sve pod okriljem svetoga Josipa. – Lorena Kasunić