KARLOVAC
Josipovo dvorište igre i molitve

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2018/10/karlovac_web.jpgKARLOVAC<br>Josipovo dvorište igre i molitve

Karlovački mališani svoje su ljetne praznike završili s još jednim uspješnim i zaigranim oratorijem u Nacionalnom svetištu svetog Josipa. Oratorij je trajao tri dana, zadnjeg cijelog tjedna mjeseca kolovoza 2018. Tokom ta tri dana djeca su prije đačkih obveza mogla uživati u pregršt zabave, smijeha, pjesme i molitve.
Oratorij već dobro znanim nazivom Josipova obitelj, svaki put bi započeo u 17 sati u dvorištu Svetišta, a završio u samom srcu Svetišta ispred kipa malenog Isusa i svetog Josipa. Djeca su se i ovoga puta mogla okušati u pjevanju i animiranju Svete mise, ministriranju i čitanju Molitve vjernike, koju su u zajedništvu sami osmislili. Lijepo i sunčano vrijeme, dobro je služilo animatorima i djeci kako bi što bogatije iskoristili dane u igri i molitvi. Zadnji dan je malenim Dubovčakima donio pravu poslasticu, naravno riječ je o oratorijskom Super Talentu. Djeca su roditeljima, animatorima i župniku, mons. Antunu Senteu pokazala svoja umijeća i talente, poput likovnih radova, pjevanja, plesanja, viceva i zagonetki.
Josipova obitelj je okupila djecu, roditelje, animatore i župnika u zajedničku molitvu i igru,a to je i njezin cilj. Može se slobodno reći kako je ovo ljeto u potpunosti ispunilo dječja srca, a ono što je još važnije donijelo im je živog Krista i nova poznanstva. Konstantna pitanja djece: “Hoće li i slijedeći tjedna biti oratoriji?” najbolje pokazuju opravdanost ovakvih susreta. (Marta Marinović)