IVANEC
Betlehem od 420 dijelova

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2017/12/zaweb-5.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2017/12/zaweb-5.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2017/12/zaweb-5.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2017/12/zaweb-5.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2017/12/zaweb-5.jpgIVANEC<br>Betlehem od 420 dijelova

U Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu, na svečanosti održanoj u utorak 12. prosinca, otvorena je izložba “O, Betleme, grade slavni od Boga”. Najzaslužnija da je ova izložba ugledala svjetlo dana je vjeroučiteljica Nataša Roginek, a ideja je nastala tijekom njezina posjeta Izraelu.
– Danas sam jako ponosna. Moja ideja gradnje Betlehema je uspjela. Izložbu čini 420 eksponata u maketi Betlehema, a sama ideja je potekla od mog posjeta Svetoj Zemlji prošle godine. Impresionirala me ta zemlja i njezino podneblje pa sam odlučila svojoj školi ponuditi projekt što su kolege jako dobro prihvatili – istaknula je Nataša Roginek.
U izradu nemale makete Betlehema, koja će tijekom božićnih blagdana krasiti hol škole, bio je uključen i velik broj djece na što je vjeroučiteljica Nataša posebno ponosna.
– U izradu su bili uključeni učenici od četvrtog do osmog razreda. Ja sam im pripremila jednu malu prezentaciju u kojoj sam ih upoznala sa Svetom Zemljom, gradovima, arhitekturom i podnebljem. Potom smo kupili ploče siporeksa, a naš domar Slaven je to lijepo izrezao te su učenici materijale nosili kući i s roditeljima ih izrađivali – kaže autorica izložbe.
U školskom kolektivu su itekako dobro prihvatili pokretanje ovakve izložbe.
– Ideja naše kolegice vjeroučiteljice Nataše Roginek se proširila među kolektivom, ali i djecom, i srećom zaživjela ovom prekrasnom izložbom. Vremenski nije to predugo trajalo, nekakvih dvadesetak dana, a u tih dvadesetak dana djeca su od siporeksa uz pomoć roditelja i starijih izradila ove građevine koje vidimo. Mene svaka stvar koja se događa u školi veseli, a posebno me veseli kada se uključi velik broj članova kolektiva, pogotovo djece. Ovo su stvari koje jačaju zajedništvo, pogotovo u ovo adventsko vrijeme kada nas okreću jedne k drugima – poručio je ravnatelj škole Damir Jagić te dodao kako se nada da će ovakvih vrijednih izložbi u školi ubuduće biti i više.
Na svečanom otvorenju izložbe sudjelovao je Pjevački zbor djelatnika OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog koji je uveselio posjetitelje izvedbom prigodnih pjesama. Pjevala je i solistica Kristina Roginek, predstavile su se plesačice Plesnog kluba Ivančica, a izložbu je, kao poseban gost, otvorio prof. Tihomir Golub, diplomirani teolog i turistički vodič koji je prisutnima kazao nekoliko riječi o Betlehemu i Svetoj Zemlji.