HVAR
Hodočašće Majci Božjoj Lurdskoj u Verpic

HVAR<br>Hodočašće Majci Božjoj Lurdskoj u Verpic

U subotu, 23. ožujka članovi dječjeg katedralnog zbora i ministranti iz Hvara sa svojim župnikom Milijem Plenkovićem, voditeljicom Marijanom B. Domančić, hodočastili su u svetište Majke Božje Lurdske u Vepric. Dan smo iskoristili za druženje uz posjet Biokovu i Makarskoj.
Posjet Biokovu smo započeli šetnjom po predjelu Ravna Vlaška. Saznali smo zanimljivosti o flori i fauni ove visoke planine, ali i važnost njezina očuvanja. Uživali smo u sunčanom jutru, gledajući naš otok s visine, a sreća je tek bila potpuna kad smo naišli na malo snijega.
Svetu misu u svetištu Majke Božje Lurdske započeli smo pjesmom Iz mnogih krajeva hrlimo k Tebi i tako pozdravili našu nebesku majku. Don Mili nas je upoznao sa svetom Bernardicom, i objasnio otkuda lurdsko svetište u Dalmaciji.
Nakon ručka održali smo dječji križni put.
U Makarskoj smo posjetili franjevački samostan i Malakološki muzej u kojem se nalaze brojne školjke.
Nakon kratke okrepe i šetnje rivom došlo je vrijeme za povratak. Uz molitvu krunice i nekoliko pjesama put do Hvara je protekao u trenu. Uz ugodno druženje obogaćeni smo mnogim saznanjima o ovom kutku naše domovine.
Zahvaljujemo župniku Miliju i biskupu Slobodanu što su nam omogućili ovo hodočašće. Nastojali smo kroz kratki izlet potaknuti zajedništvo i u vremenu korizme učiniti nešto za duhovnu izgradnju naših najmlađih. Vjerujemo da smo u tome uspjeli.