ĐURĐEVAC
Dani zahvalnosti

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2017/10/đurđevac-za-web.jpgĐURĐEVAC <br> Dani zahvalnosti

U našoj Župi sv. Jurja u Đurđevcu 8. listopada proslavili Dan zahvalnosti za Božja dobročinstva. Naši ovogodišnji prvopričesnici tijekom tjedna donosili su u crkvu plodove zemlje kojima smo ukrasili crkvu, a koji će poslije biti podijeljeni najpotrebnijim župljanima. Majke i bake prvopričesnika ispekle su kolače koji su krasili crkvu i koje smo svi zajedno blagovali nakon svete mise ispred crkve. Naši učenici su uveličali misno slavlje pjesmama, recitacijama i prinosom darova.

Nekoliko dana kasnije, 13. listopada u našoj školi proslavili smo i Dan zahvalnosti za kruh i plodove zemlje. Župnik Marko Rac i učenici koji su sudjelovali u programu su nas prisjetili da sve ono što imamo potječe od darova kojima je Bog obdario našu zemlju.
Program su pripremili učenici škole koji su čitali pjesme naših domaćih podravskih autorica Mare Matočec i sestre milosrdnice Marije Tarzicije Fosić. Osim pjesama učenici su recitirali recitacije o ljudskom radu, trudu i kruhu, a nekoliko učenika je za ovu svečanost napisalo vlastite sastave i pjesmu koje su pročitali na današnjoj svečanosti.
Velika čast nam je bila što su nam gosti bili djeca i tete Dječjeg vrtića Maslačak koje su u programu predstavljale skupine ”Cvjetići” i ”Loptice” koji su izveli dvije pjesme i recitaciju.
Pred kraj svečanosti na zahvalnost nas je potaknuo župnik Marko Rac koji je blagoslovio kolače i kruh koje su pripremile vrijedne ruke naših obitelji.
Vjeroučitelji Branko Maznik i Sanja Vlah Maznik