DUBROVNIK
Katolički skauti proslavili svoj dan

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2018/03/dub_zaweb.jpgDUBROVNIK<BR>Katolički skauti proslavili svoj dan

Na Svjetski dan skauta koji se slavi 22. veljače aktivno je obilježio Zdrug katoličkih skauta Dubrovačke biskupije raznim susretima i akcijama. Tako je jedna grupa skauta u četvrtak prijepodne volontirala u biskupijskom Caritasu, druga skupina je pomagala ekipi iz Caritasa razvoziti Dječje Biblije po osnovnim školama. Skauti su također posjetili Osnovnu školu Antuna Masle u Orašcu gdje su na predavanju zajedničkom za sve razrede od 5. do 8. predstavili skaute. U školi su ih dočekali ravnateljica Kornelija Koncul s nastavnicima i župnik p. Dario Novak.

Poslijepodne su skauti  sudjelovali na radionicama u Mandaljeni. Domaćini su bili skauti iz odreda Gospe od Obrane. Bile su organizirane radionice iz čvorologije  na kojima su učili i vježbali izradu „turske glave“ i čvora za izradu krunica, te su izrađivali ruže od papira koje su kasnije podijelili vjernicima na misi. U crkvi u Mandaljeni sudjelovali su na misi sa župnikom don Vilimom Petrovićem, a misu je  predvodio duhovnik zdruga don Marin Lučić.

Svjetski dan skauta slavi se u cijelom svijetu 22. veljače, na dan rođenja utemeljitelja skauta sir Roberta Baddena Powella. Toga dana skauti diljem Hrvatske imali su desetke zanimljivih različitih projekata, a proslavi ovoga dana pridružio se Zdrug katoličkih skauta Dubrovačke biskupije.