DOMALJEVAC
Župljanima na dar – predstava!

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2018/04/domaljevac_web.jpgDOMALJEVAC<BR>Župljanima na dar – predstava!

U Domaljevcu u Hrvatskom domu, na Veliku srijedu, 28. ožujka 2018. premijerno je izvedena predstava “Put u Emaus”, dramski komad čiji tekst potpisuje Anela Križanac a režiju fra Bono Kovačević. Predstavu su izveli članovi dramske sekcije “Malim koracima do velikih djela” Franjevačke mladeži Frame Domaljevac. “Put u Emaus” je vrlo emotivna i lijepa priča o susretu dvojice učenika i uskrslog Krista, kojega prepoznaju u lomljenju kruha. Kroz biblijsku priču vode nas Prosjak kao Uskrsli Krist (Marijan Mikolić), Šimun kao stariji sin (Anto Đukić), Luka kao mlađi sin (Josip Mikolić), Josip kao najmlađi sin – dječak (Dominik Anđić), Majka, kao Šimunova, Lukina i Josipova majka (Ivana Perišić), a tu su i Žene kao obraćenice (Ana Rukavina, Jelena Petričević i Antonia Josić).

Izvorni tekst za ovu predstavu napisala je Anela Križanac. Cijela predstava sastoji se od četiriju kratkih scena koje se izmjenjuju. Likovi su prilagođeni biblijskom dobu, a glazba igra značajnu ulogu u dočaravanju atmosfere. Redatelj predstave je fra Bono Kovačević.
Predstava je pripremljena u gotovo rekordnome roku. Framaši su radili s velikom ozbiljnošću i s puno truda na čemu im je čestitao i njihov duhovni voditelj fra Bono Kovačević, a također i fra Blaž Marković, župnik ali i domaća i šira javnost koja je ispunila Dom kulture na Trgu Domaljevac. Predstava je jako uzburkala emocije publike koja je tu noć bila u Hrvatskom domu. Pljesak koji je uslijedio nakon predstave govorio je kako je predstava itekako prenijela poruku dvojice učenika koji su u lomljenu kruha prepoznali Uskrsloga Krista. Možemo reći da je cijela predstava prožeta porukom Kristove ljubavi, koja se daje do kraja i ništa ne zadržava za sebe. Gozba ljubavi ponajprije je značila sudioništvo u zajedničkom životu, radosti, žalosti, sudbini drugih, to je produbljenje zajedništva i prijateljstva. – Frama Domaljevac