DOMALJEVAC
Uz Duha Svetog u novu školsku godinu

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2018/10/domaljevac_web.jpgDOMALJEVAC<br>Uz Duha Svetog u novu školsku godinu

U nedjelju, 9. rujna u Domaljevcu slavljena je sveta misa sa zazivom Duha Svetoga uz početak školske i vjeronaučne godine. Euharistijsko slavlje predvodio je fra Bono Kovačević, župni vikar i duhovni asistent Frame, a svojim ga je pjevanjem uveličao bend mladih “VIS Fenix”. Jedna framašica i jedna ministrantica na početku misnog slavlja zamolili su Gospodina da im daruje svoj blagoslov i blagoslovi učitelje i učenike, da znanjem i mudrošću ispune svoja srca, a dobrim ocjenama imenike.
Tijekom euharistijskog slavlja framaši i ministranti sudjelovali su u službi riječi, a u uz prinos darova prinijeli su: atlas, boje, bilježnice, torbu i sat, a jedna ministrantica prinijela je križ sv. Damjana, koji je uz prigodnu molitvu posjetio sve nazočne vjernike na Duhovnu obnovu djece naše župe na kraju školske i vjeronaučne godine 2017./2918. pod geslom “U znaku križa sv. Damjana”.
Nakon popričesne molitve ravnatelj škole Stjepan Piljić pročitao je molitvu za učitelje i odgojitelje. Prije završetka misnog slavlja i završnog blagoslova učenici su izmolili zajedno molitvu sv. Josipu Kupertinskom za uspjeh u školi. Zatim je jedan od studenata pročitao molitvu studenta a nakon toga majka Mira Gašparević u ime svih roditelja je pročitala molitvu roditelja za početak školske i vjeronaučne godine. Euharistijsko slavlje je završeno tako što je župni vikar fra Bono izrekao blagoslovnu molitvu za djecu, nastavnike i djelatnike škole.
Nakon misnog slavlja uslijedilo je zajedničko fotografiranje a djeca su dobili simbolični dar sliku sv. Josipa Kupertinskog sa molitvom sv. Josipu Kupertinskom za uspjeh u školi.
Dan prije u subotu, 8. rujna zajedničkim pokorničkim slavljem, po našim župama Toliškog samostanskog područja, pristupila su djeca i mladi kako bi za sve dosadašnje propuste i grijehe zamolili oprost i vratili u svoja srca i lica osmijehe.
Pripreme za obilježavanje početka školske i vjeronaučne godine započeli smo u subotu, 2. rujna zajedničkim susretom framaša i ministranata u župnoj crkvi sv. Ane. Na ovom susretu napravili smo program proslave misnog slavlja. Našu pripremu za obilježavanje početka školske i vjeronaučne godine započeli smo u utorak, 28. kolovoza na Radio postaji Orašje. Članovi naše novinarske sekcije “Mir i dobro” snimili su prigodnu poruku za početak nove školske i vjeronaučne godine. Prigodna poruka emitirana je na Radio postaji Orašje u nedjelju i subotu , 2. i 8. rujna a također i na Radio Mariji BiH u subotu, 8. rujna.
U četvrtak, 6. rujna za vrijeme euharistijskog klanjanja izmolili smo Litanijsku molitvu Duhu Svetomu da blagoslovi naše učitelje i nas učenike te da obogaćeni znanjem, kulturom i pravom vjerom budemo radost Gospodinu Isus, našim roditeljima, Crkvi i rodu cijelom na početku nove i školske vjeronaučne godine. Također, prigodni plakat za početak nove školske i vjeronaučne godine uz prigodnu molitvu i poticajne slike osmislili su framaši iz kreativne sekcije naše Frame pod naslovom “Ideja više”.