DOMALJEVAC
Naučeno proveli u djelo

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2020/11/WEB_DOMALJEVAC.jpgDOMALJEVAC<br>Naučeno proveli u djelo

Svečanom euharistijom proslavili smo katehetsku nedjelju, na početku nove školske vjeronaučne godine. Prethodnog dana organizirana je ispovijed za školarce, studente i mlade. Upriličili smo prigodni prinos darova i molitvu vjernika. Između potrebnog školskog pribora u simboličnoj povezanosti sa našim životima, u ovoj godini koju je papa Franjo proglasio godinom skrbi za sve stvoreno, prinijeli smo atlas sa molbom da u svemu stvorenom prepoznajemo ljepotu i mudrost Stvoritelja, da se sa zahvalnošću, divljenjem i odgovornošću odnosimo prema svemu što nas okružuje, a što nam je dobri Bog darovao i povjerio našoj brizi. Molili smo za strpljenje, snagu i ljubav oni koji ulažu napor oko odgajanja i trud kako bi olakšali put do potrebnog znanja. Molili smo da dobri Bog podari želju i potakne volju za rad i stvaralaštvo da u zahvalnosti ispisujemo svoje dane.


Na završetku misnog slavlja župnik je posebno blagoslovio djecu i njihove školske torbe kako bi služeći se knjigama, priručnicima i drugim školskim priborom rasli u znanju, milosti i istinskoj mudrosti Božje riječi, te trajno napredovali u umijeću izgradnje boljega svijeta. Po završnom blagoslovu, vjerujem, da smo primili snagu i svjetlo Duha Svetoga kako bi djelom izvršili naučeno.
U tjednu volontiranja naši mladi su, vođeni idejom širenja dobra, pripremili tople obroke i podijelili najugroženijima u župi. Na završetku akcije radosni su svjedočili da im je puno srce. Darujući drugima sami su bili obogaćeni. Drugi dan su za djecu pripremili predavanje o volontiranju kako bi ih oduševili za dobra djela bez interesa i računice. Kroz igru i radionicu izrazili su mladenačku kreativnost. Treći dan je bila akcija čišćenja zapuštenih grobnih mjesta, za koja nema tko brinuti ili su stari, nemoćni, a bližnji daleko i ne mogu doći. Kaže se: „primjeri privlače!“ Tako se naša djeca, gledajući aktivnosti mladih, pripremaju za vrijeme koje njima dolazi. (s. Ana)