DOMALJEVAC
Duhovna obnova kao slavlje

http://test.glas-koncila.hr/mak/wp-content/uploads/2017/06/domaljevac1.jpgDOMALJEVAC<br>Duhovna obnova kao slavlje

U sklopu obilježavanja 20. obljetnice djelovanja Frame Domaljevac, pod geslom “U znaku križa svetog Damjana”, od 31. svibnja do 3. lipnja, u župi sv. Ane u Domaljevcu održana je duhovna obnova za framaše i ministrante, te djecu od 1. do 9. razreda devetogodišnje škole.

[Not a valid template] 

Program duhovne obnove u prva dva dana bio je satkan od misnih slavlja i molitava, meditacija i razmišljanja o znaku križa kao simbolu vjere, molitve i blagoslova. Za  vrijeme blagoslova križa svetog Damjana zamolili smo Boga da nam dade hrabrosti da s njime prolazimo kroz život.   U petak 2. lipnja mi framaši obilježili smo Dan ekologije u našoj župi tako što smo uređivali crkveni prostor, a zadnjega dana u sklopu programa duhovne obnove  održane su “Treće ministrantske zajedničke igre na otvorenome” na igralištu u župnom dvorištu. Nakon molitve  framaši, ministranti i djeca  podijeljeni u nekoliko grupa okušali u pet zabavnih igara, uz koje je bio i kviz znanja koji se sastojao od 20 pitanja iz života Crkve i ministrantske službe.  Nije izostala ni okrjepa uz sokove, bombone i drugo.

U znak sjećanja na te dane svaki je framaš, ministrant i dijete dobilo Pohvalnicu. Na susretu je sudjelovalo 58 djece, ministranata i framaša.