DOMALJEVAC
Zaziv Duha Svetoga
za “Novi početak”

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2017/09/domaljev_web.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2017/09/domaljev_web.jpgDOMALJEVAC <br> Zaziv Duha Svetoga <br> za “Novi početak”

U sklopu programa obilježavanja 20. obljetnice djelovanja Frame Domaljevac u nedjelju, 10. rujna slavili smo svečano misno slavlje za početak nove školske i vjeronaučne godine pod geslom “Novi početak”.
Pripreme za obilježavanje početka školske i vjeronaučne godine započeli smo u ponedjeljak, 4. rujna zajedničkim susretom framaša i ministranata u župnoj crkvi sv. Ane. Na ovom susretu napravili smo program proslave misnog slavlja.
Našu pripremu za obilježavanje početka školske i vjeronaučne godine nastavili smo u četvrtak, 8. rujna na Radio postaji Orašje. Članovi naše novinarske sekcije “Mir i dobro” snimili su prigodni program uz početak nove školske i vjeronaučne godine. Poticajnim mislima i prigodnim tekstovima uputili su svim učenicima osnovne i srednje škole, posebno učiteljima i vjeroučiteljima koji su sudionici toga važnog i odgovornog procesa, obilje Božjeg blagoslova! Istoga dana u 18 sati imali smo euharistijsko klanjanje čiji su program animirali smo mi framaši.
Pripremu za početak školske godine nastavili smo u subotu, 9. rujna pokorničkim bogoslužjem i ispovijedi učenika osnovne i srednje škole po župama toliškog samostanskog područja.
Sutradan, u nedjelju10. rujna na đačkoj misi u 9:30 sati okupili smo mi, framaši, ministranti, učenici i nastavnici da bi zatražili Božji blagoslov da nas obdari svojim Duhom te molili za darove Duha Svetoga za novi početak. Misno slavlje je predvodio župni vikar fra Bono Kovačević. U uvodnom dijelu su naše ministrantice, u ime svih učenika, pročitale zazive, da im se Gospodin smiluje i oprosti sve njihove propuste. U prigodnoj homiliji fra Bono posebno je istaknuo da smo svi odgovorni za odgoj i obrazovanje djece, ne samo učitelji i vjeroučitelji, nego i roditelji koji su prvi i najodgovorniji učitelji u svemu, osobito u vjeri kako bi se od djece stvorilo dobre ljude i čestite kršćane.
Uz molitvu vjernika i molitveni zaziv “Daj da te uvijek primamo, Gospodine!”framaši i ministranti su prinijeli darove: Katekizam Katoličke Crkve, vjeronaučne udžbenike, Dnevnik rada za župnu katehezu te loptu. Za vrijeme prinosa darova framaši su čitali popratni tekst pojedinog dara.
Na kraju svete mise imali smo blagoslov djece i knjiga, a sva djeca i učenici kao prigodni dar uz početak školske i vjeronaučne godine dobili su medaljon sv. Augustina Kažotića, zaštitnika siromaha. Prije završnog blagoslova je majka Katica Koturić, u ime svih majki, pročitala molitvu roditelja za djecu na početku školske i vjeronaučne godine. Misno slavlje su animirali framaši, ministranti i fra Bono i s. Ana Oršolić, a pjesmom je popratio bend Frame “VIS Fenix”.
Frama Domaljevac