DOMALJEVAC
Misije u srcu kršćanske vjere

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2017/10/Domaljevac-za-web-1.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2017/10/Domaljevac-za-web-1.jpgDOMALJEVAC <br>  Misije u srcu kršćanske vjere

U sklopu programa proslave obilježavanja 20. obljetnice Frame Domaljevac u nedjelju, 22. listopada, u župi sv. Ane u Domaljevcu obilježena je Misijska nedjelja. Na pučkoj svetoj misi u 11sati, koju je predvodio fra Bono Kovačević, župni vikar, poslužitelji oltara – ministranti i framaši su recitalom, molitvom i pjesmom zahvaljivali i molili za misionare diljem svijeta.
Kao uvod u misno slavlje ministranti su izveli prigodni recital “Evanđeoski zvuci” s. Bernardice Crnogorac. Recital je izvelo osam recitatora i zbor, a zamišljen je kao razgovor Isusa i djece koji su pozvani učiniti sve narode njegovim učenicima.
Na današnji dan pročitana je i poruka pape Franje za Svjetski dan misija 2017.: “Misija u srcu kršćanske vjere”. U molitvi vjernika framaši su izrekli molitvene zazive za misije i misionare, preminule misionare i dobročinitelje misija. Za prinos darova jedan od ministranta je prenio Misijsku krunicu, predajući ju u ruke svećenika, a jedan od framaša istaknuo je značenje Misijske krunice molitvom: “Misionari i misionarke smatraju se posla¬nima donositi poruku evanđelja cijelomu svijetu, posebno u pogledu promocije mira, pravde i zajedništva ljudi. Jedan od načina kako da to čine je molitvom Misijske kruni¬ce. Ona potiče molitve za misije, za pravdu i za cijeli svijet”.

Na kraju sv. mise ministranti su rekli kako možemo pomoći našim misionarima. Također, predstavili su i svoju misijsku aktivnost pod geslom: “Poštanskom markom do toplog obroka gladnoj djeci u Africi”. Svoju misijsku akciju započeli su u Godini Božanskog milosrđa (2016.), nastavili u godini obilježavanja proslave 20. obljetnice djelovanja Frame Domaljevac a završili na današnju Misijsku nedjelju. Svrha i cilj ove misijske akcije jest potaknuti djecu i roditelje a i ostale župljane da sakupljanjem poštanskih marki također mogu pomoći djeci u Africi.
Poslije svete mise ministranti su vjernicima ponudili misijske krunice i molitvenike s molbom da ih kupe i doprinosu pomaganju misionara i misija.

Frama Domaljevac