BRESTJE
Od početne nesigurnosti do radosti

BRESTJE<br>Od početne nesigurnosti do radosti

U nedjelju 6. siječnja 2019. u župi Dobrog Pastira u Brestju, nakon svete mise u 11 sati, okupljenim vjernicima predstavili smo akciju “Pjevača Betlehemske zvijezde” te smo izveli kratki igrokaz naglasivši bitne ciljeve pokreta u koji smo uključeni. Naime, radi se o prikupljanu pomoći za djecu u misijskim zemljama kojima se pomaže u školovanju, odijevanju i ostalim potrebama za dostojan život svakog djeteta. Po završetku svete mise uputili smo se u nekoliko obitelji kojima smo također donijeli duh radost i ljepote Božića.
Obzirom da smo se po prvi put uključili u akciju, najprije smo se na našim subotnjim susretima u župi upoznali s misijskim djelovanjem i pojmom misija općenito. Želeći dati svoj doprinos, odlučili smo se aktivno uključiti u rad. Molili smo za misionare. Čitanjem, istraživanjem i gledanjem filmova učili smo o životu djece u misijskim zemljama i njihovim potrebama. Upoznali smo se s načinom djelovanja akcije pjevača Betlehemske zvijezde te izradili kostime i straničnike koje smo dijelili obiteljima koje smo pohodili.
Iako smo u početku bili nesigurni i sramežljivi, ohrabrili su nas osmijesi i dobrodošlica s kojom su nas župljani primali. Veselo smo pjevali sa svima koje smo posjetili, a nakon toga se i zadržali u kratkom razgovoru. Svi su željeli saznati više o malim misionarima. Nije bilo teško govoriti o potrebama naših vršnjaka, jer smo bili svjesni da zajedno s brojnim Pjevačima Betlehemske zvijezde iz drugih zemalja činimo jedno veliko dobro djelo.