BLATO NA KORČULI
Križni put pod nogama i u rukama

BLATO NA KORČULI<br>Križni put pod nogama i u rukama

Duhovna korizmena obnova za djecu četvrtih i petih razreda održala se 9. ožujka 2019. u samostanu sestara Kćeri Milosrđa TSR sv. Franje u Blatu. Tema je bila: korizma. Katehezu na temelju Lukinog evanđelja (4,1-13) o Isusu koji je u pustinji susreo đavla te o trima kušnjama održala je vjeroučiteljica Tončica Govorko u razgovoru s djecom, tumačeći im tekst, ali i značaj korizme.
Nakon predavanja djeca su izradila postaje Križnog puta od prirodnog materijala, a kasnije su u samostanskoj kapeli »Krista Kralja« molili cijeli križni put.
Nakon molitve, djeca su se okrijepila ručkom, a u dvorani i na dvorištu zabavljala su se uz razne igre, koje je osmislila postulantica Leonarda Mijić.
Nakon ispita savjesti, sudjelovali su na izlaganju Presvetog sakramenta u svetištu te imali prigodu za ispovijed kod župnika don Željka Kovačevića.
Dan duhovne obnove je završio sudjelovanjem na klanjanju, moljenju Večernje i euharistijskome slavlju koje se svakog 9. u mjesecu svečano obilježava u svetištu bl. Marije Propetog Isusa Petković.